Δ. Αμπελοκήπων- Μενεμένης: Να αποδοθεί στον δήμο Κορδελιού- Ευόσμου το στρατόπεδο Ζιάκα

Σύμφωνα με δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημητρίου Βίτσα, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Ζιάκα, που βρίσκεται στα διοικητικά όρια των δήμων Κορδελιού – Ευόσμου και Αμπελοκήπων – Μενεμένης, στην Κεντρική Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Σε αυτή, αναφέρει ότι "ως όμορος δήμος τάσσεται στο πλευρό του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου,

σ’ ότι αφορά το πρώην Στρατόπεδο Ζιάκα και δηλώνει ότι είναι υπέρ της παραχώρησης του συγκεκριμένου π. στρατοπέδου στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, εντός των διοικητικών ορίων του οποίου βρίσκεται".

Είχε προηγηθεί η αντίδραση της διοίκησης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, την οποία εξέφρασε με επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Καμμένο και στον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Δημήτρη Βίτσα, ο Δήμαρχος, Πέτρος Σούλας. Η επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και στην Αντιπεριφειάρχη Μ.Ε.Θ. κ. Βούλα Πατουλίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα