Kim Kardashian: Δείτε γιατί προκάλεσε αντιδράσεις η νέα σειρά εσωρούχων της (ΦΩΤΟ)

Επιστολή στην Αμερικανίδα celebrity Kim Kardashian, με σκοπό για να της ζητήσει να μην ονομάσει τη νέα της σειρά εσωρούχων «Kimono», αποφάσισε να γράψει ο δήμαρχος του Κιότο.

Η τηλεοπτική σταρ με την τεράστια επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα θύελλα σε αυτά, καθώς κατηγορείται για «πολιτισμική οικειοποίηση». O δήμαρχος Κιότο Νταϊσάκου

Καντοκάβα, στην επιστολή που της έγραψε, κάλεσε την Αμερικανίδα εκατομμυριούχο να επανεξετάσει την επιλογή της ονομασίας των νέων εσωρούχων. «Σας ζητώ να επανεξετάσετε την απόφασή σας που αφορά τη χρήση της λέξης "Κιμονό" για το εμπορικό σας σήμα», αναφέρεται στην επιστολή. «Το Κιμονό είναι ένα παραδοσιακό φόρεμα, διαμορφωμένο από τον πλούτο της ιστορίας μας και της φύσης μας», τονίζει προσκαλώντας την Καρντάσιαν στο Κιότο για να μυηθεί στην κουλτούρα του κιμονό.

Παράλληλα, στο Twitter το hashtag «#KimOhNo» (Κιμ Ω! ‘Οχι) έχει πάρει φωτιά.

«Ανησυχούμε για τη μετάδοση μιας κακής κατανόησης αυτού που είναι το κιμονό, λόγω της δύναμης της επιρροής της Κιμ Καρντάσιαν», εξήγησε ο Μάι Σακάι, υπεύθυνος για τις παραδοσιακές τέχνες στην πόλη του Κιότο. Ο όρος κιμονό δηλώνει κατά λέξη «κάτι που φοριέται».

Η Καρντάσιαν, που επιλέγει το «kimono» κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με το όνομά της, δήλωσε πάντως στην αμερικανική εφημερίδα New York Times ότι ουδεμία πρόθεση έχει να παράγει ρούχα που «θα μοιάζουν κατά οιονδήποτε τρόπο με την παραδοσιακή φορεσιά, ούτε να περιάγει το κιμονό σε ανυποληψία».

Δείτε φωτογραφίες από τη νέα σειρά εσωρούχων:

Keywords
Τυχαία Θέματα