Ferrari: Το πρώτο υβριδικό μοντέλο V8 από το 2019

Με την ευκαιρία της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, το αφεντικό της Ferrari, ο Sergio Marchionne, επιβεβαίωσε στους συναδέλφους του Autoexpress ότι το πρώτο «υβριδικό» μοντέλο παραγωγής θα λανσαριστεί το 2019.

Αυτό ο κινητήρας V8 με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικού μέρους θα μπορούσε μεταξύ άλλων να χρησιμοποιηθεί και στο προσεχές SUV του Cavallino Rampante.

Μέχρι πρότινος, υπήρχε μια σχετική ομίχλη για το αν η Ferrari θα προχωρήσει στο «απονενοημένο», σχεδιάζοντας ένα SUV. Ή τέλος πάντως σε κάτι που θα μπορούσε να βαφτιστεί έτσι από τους άλλους, μιας και για τη μοντενέζικη φίρμα ο όρος «SUV» δεν θέλει να είναι erga omnes, για να πούμε και ένα νομικό όρο της μόδας. Εξάλλου, από πέρυσι τον Αύγουστο που επιβεβαίωσε την προσεχή παραγωγή ενός τέτοιου μοντέλου, εσωτερικά το ονομάζει «χρηστικό όχημα Ferrari».

Ο Sergio Marchionne, επικεφαλής του ομίλου Fiat-Chrysler και, παρεμπιπτόντως, ο Νο 1 της Ferrari, είχε ήδη πει αρκετές φορές ότι δεν θα έφερνε καμία αντίρρηση σε ένα τέτοιο όχημα στην γκάμα της Ferrari. Ο Luca di Montezemolo, ο οποίος διηύθυνε παλιότερα τη Ferrari, θα τραβούσε τα μαλλιά του με μια τέτοια προοπτική, καθώς ήθελε να διατηρήσει περιορισμένο όγκο παραγωγής. Θέση με την οποία είχε συμφωνήσει και ο Marchionne σε κοινή συνέντευξη Τύπου που είχαν δώσει το 2014, δηλώνοντας μάλιστα κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι η Ferrari θα συνεχίσει «να φτιάχνει δίπορτα σπορ αυτοκίνητα, όχι SUV ή τετράπορτα μοντέλα». Αλλά τώρα η στρατηγική της Ferrari εκπορεύεται από το κεφάλι του Marchionne, με το μάτι προφανώς στα funds και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, και όχι κατά το κέφι του Enzo. Με αυτά κατά νου λοιπόν, ο Marchionne θέλει τις πωλήσεις να αναπτυχθούν, ακόμη και αν η εταιρεία χάσει μέρος από την αποκλειστικότητά της.

Εν τω μεταξύ, η Ferrari παρουσίασε την 488 Pista στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και η φίρμα εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να επιβεβαιώσει ότι το πρώτο υβριδικό μοντέλο της με μοτέρ V8 θα λανσαριστεί το επόμενο έτος. Οι συνάδελφοί μας στον βρετανικό Τύπο επένδυσαν την επιβεβαίωση αυτή σε ένα σενάριο που συνδυάζει το λανσάρισμα του SUV της Ferrari, το οποίο θα μπορούσε επίσης να γίνει μέσα στον επόμενο χρόνο.

Ο Sergio Marchionne επιβεβαίωσε σε κάθε περίπτωση ότι οι τα μουλάρια εξέλιξης της πρώτης υβριδικής Ferrari παραγωγής (ύστερα από την περιορισμένης παραγωγής LaFerrari) βρίσκονται ήδη στους δρόμους.

πηγή: drive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα