"Κυρία" στο Λονδίνο η Γιουβέντους, προκρίθηκε με ανατροπή επί της Τότεναμ (VIDEO)

Η Γιουβέντους απέδειξε τον χαρακτήρα της "Μεγάλης Κυρίας" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στο Γουέμπλεϊ, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League με ανατροπή επί της Τότεναμ.

Μετά το ισόπαλο 2-2 του πρώτου αγώνα στο Τορίνο, η Γιούβε βρέθηκε να χάνει με 1-0 στο ημίχρονο απόψε, όμως με γκολ των Ιγκουαΐν και Ντιμπάλα γύρισε το ματς και έφυγε θριαμβεύτρια από το Λονδίνο, πανηγυρίζοντας

μία επική πρόκριση με το τελικό 2-1.

Ο Σον είχε ανοίξει το σκορ στο 39΄ για τους Λονδρέζους που ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, δεν είχε δοθεί ξεκάθαρο πέναλτι για τους Ιταλούς νωρίτερα, στο 17΄. Στο δεύτερο μέρος η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε άρδην. Η Γιουβέντους έκανε την ανατροπή μέσα σε τρία λεπτά, με τον Ιγκουαΐν να ισοφαρίζει στο 64΄ και να δίνει ασίστ στον Ντιμπάλα που διαμόρφωσε το 1-2 στο 67ο λεπτό. Στη συνέχεια η ομάδα του Αλέγκρι αμύνθηκε άψογα και η Τότεναμ είχε μία τεράστια ευκαιρία με το δοκάρι του Κέιν (από θέση οφσάιντ η κεφαλιά) στο 90΄. Το τελευταίο σφύριγμα έδωσε το εισιτήριο για την οκτάδα στην Γιούβε.

Συνθέσεις:

Τότεναμ: Λορίς, Τρίπιερ, Ντάβινσον Σάντσες, Βερτόνχεν, Μπεν Ντέιβις, Ντάιερ (74' Λαμέλα), Μουσά Ντεμπελέ, Έρικσεν, Ντέλε Άλι (85' Γιορέντε), Σον Χέουνγκ-Μιν, Κέιν.

Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπενατιά (61' Λίχτσταϊνερ), Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Πιάνιτς, Κεντίρα, Ματουιντί (60' Ασαμόα), Ντιμπάλα, Ντόουγκλας Κόστα, Ιγκουαΐν (83' Στουράρο).

Η Βασιλεία νίκησε τη Σίτι στο Μάντσεστερ αλλά η πρόκριση είχε κριθεί...

Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Βασιλεία έκανε την έκπληξη και νίκησε με ανατροπή (1-2) την Μάντσεστερ Σίτι στο "Έτιχαντ". Ωστόσο, το 0-4 υπέρ της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα στο πρώτο παιχνίδι στην Ελβετία, είχε κρίνει ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση.Τα γκολ της Βασιλείας πέτυχαν οι Ελιουνούσι (16΄) και Λανγκ (71΄), ενώ ο Ζέσους είχε ανοίξει το σκορ νωρίς.

Το χειρότερο όμως για τη Σίτι είναι ότι της χάλασε ένα εκπληκτικό σερί 37 αγώνων εντός σε όλες τις διοργανώσεις που κρατούσε από το Δεκέμβριο του 2016). Το γκολ του Ζέσους πάντως έβαλε τους Πολίτες στο γκρουπ των 26 ομάδων που έχουν σκοράρει 100 γκολ και πάνω στο Champions League.

Συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Μπράβο, Στόουνς, Λαπόρτ, Ντανίλο, Ζίντσενκο, Γιάγια Τουρέ, Γκουντογκάν (66' Ντίαθ), Φόντεν, Μπ. Σίλβα, Σανέ, Γκάμπριελ Ζέσους

Βασιλεία (Ράφαελ Βικί): Βάτσλικ, Λακρουά, Λανγκ, Φράι, Ζούφι, Σουτσί, Ομπερλάν (74' Φαν Βόλφσφινκελ), Ντιέ, Ελιουνούσι, Ριβέρος, Μπούα (67' Στόκερ).

Keywords
Τυχαία Θέματα