Eurobasket 2017: Βλέπει 8αδα απόψε η Εθνική κόντρα στη Λιθουανία

Με στόχο την πρόκριση στην οχτάδα του Eurobasket 2017, η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει σήμερα τη Λιθουανία (21.30, ΕΡΤ2) στην Κωνσταντινούπολη.

Κόντρα στην ομάδα που πήρε την πρώτη θέση στον Β' όμιλο (4 νίκες - 1 ήττα), αλλά και το αργυρό μετάλλιο στις δύο τελευταίες διοργανώσεις (2013, 2015), η Εθνική θέλει να δείξει ότι παρά τα όσα ακούστηκαν για την ποιότητα και τις δυνατότητές της ως ομάδας, είναι ικανή για παραπάνω.
«Οδηγό» για αυτό το πρόσωπο

η Εθνική έχει τον προχτεσινό νικηφόρο «τελικό» πρόκρισης κόντρα στην Πολωνία, όπου οι Ελληνες διεθνείς έκαναν την καλύτερή τους εμφάνιση μέχρι τώρα στη διοργάνωση.

Η αντίπαλος της Ελλάδας, μετά τη «σφαλιάρα» από τη Γεωργία στην πρεμιέρα, έδειξε να ξυπνάει για τα καλά και πετυχαίνοντας τέσσερις νίκες (απέναντι σε Ιταλία, Γερμανία, Ουκρανία και Ισραήλ) πήρε πανηγυρικά την πρόκριση. Το παιχνίδι των Λιθουανών δείχνει να στηρίζεται κυρίως στα ψηλά κορμιά - δεσπόζει η παρουσία του Βαλανσιούνας (2.13) των Τορόντο Ράπτορς - χάρη στα οποία κυριαρχεί στα ριμπάουντ. Σε συνδυασμό με τους ικανότατους σουτέρ (Καλνιέτις, Μασιούλις, Κουζμίνσκας), οι Λιθουανοί δικαίως έχουν και φέτος φιλοδοξίες για μετάλλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα