Citroën: Καινούργιο μοτέρ ντίζελ για C3 και C3 Aircross

Η αλλαγή των αντιρρυπαντικών προτύπων, με έναν πιο ρεαλιστικό κύκλο μέτρησης ονόματι WLTP, οδηγεί το χορό στους κινητήρες. Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, υπάρχει κάτι νέο για τα ντίζελ C3 και C3 Aircross. Το υφιστάμενο μπλοκ 1.6 HDi πήρε την άγουσα για το χρονοντούλαπο.

Το γαλλικό σουπερμίνι και το εξ αίματος αδελφικό του αστικό crossover, στη θέση του υιοθετούν το καινούργιο μοτέρ 1.5 HDi, συνδυασμένο με χειροκίνητο 6άρι σασμάν –πριν ήταν 5άρι. Η ισχύς παραμένει αμετάβλητη, στα 100 άλογα.

Να σημειώσουμε ότι προσώρας, αυτή είναι η μόνη έκδοση στην οποία προτείνεται ο 1.5 στο Aircross, το οποίο διαθέτει επίσης την έκδοση των 120 ίππων. Προς αντικατάσταση αυτής της τελευταίας, η Citroën θα παρουσιάσει σε λίγες εβδομάδες τον 1.5 HDi στην έκδοση ισχύος των 130 PS.

Για το κλασικό C3, ο 100άρης κινητήρας θε είναι και η μοναδική διατιθέμενη έκδοση, καθώς το βασικό μοντέλο με τα 75 άλογα καταργείται -θα συνεχίσει να διατίθεται μέχρι εξαντλήσεως του στοκ.

Θα μπορούσαμε βέβαια να αναρωτηθούμε πώς και το μέλλον του C3 προδιαγράφεται με ντίζελ, τη στιγμή που αυτός ο τύπος καυσίμου έχει απωλέσει παντελώς το δημοφιλή χαρακτήρα του στην κατηγορία. Και μάλιστα από τη στιγμή που το ένα σουπερμίνι μετά το άλλο επιλέγουν το δρόμο αυτό, όπως το Škoda Fabia ή το ολοκαίνουργιο Audi A1. Αυτό λοιπόν συμβαίνει επειδή η Citroën συνεχίζει να διατηρεί ψηλά τις πωλήσεις των ντίζελ C3, καταγράφοντας επιτυχίες στην αγορά των εταιρικών αυτοκινήτων, όπου οι ενδιαφερόμενοι παραμένουν για την ώρα πιστοί στο πετρέλαιο.

Προς το παρόν, η ελληνική αντιπροσωπεία δεν έχει ανακοινώσει τις τιμές για τα νέα μοντέλα, αλλά μόλις γίνει αυτό θα ενημερωθείτε πάραυτα.

Πηγή: drive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα