Ο Θοδωρής Κολυδάς για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Ισχυρή καταιγίδα που συνοδεύεται από αστραπές και κεραυνούς πλήττει από το απόγευμα του Σαββάτου την Αττική. Η έντονη βροχόπτωση έχει πλήξει πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου, από τα βόρεια ως τα νότια προάστια.

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει σχετικά με τα έντονα καιρικά φαινόμενα:

«Ισχυρές καταιγίδες επηρεάζουν την Αθήνα. Είναι μια γραμμή λαίλαπας από το μέτωπο, το οποίο ξεκίνησε από τη βορειοδυτική Ελλάδα, από

την περιοχή της Κέρκυρας, κατέβηκε και επηρέασε τα ηπειρωτικά και πλήττει αυτήν την ώρα τις περιοχές της Αθήνας, όπου δίνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η κατάσταση αυτή θα κρατήσει μέχρι τις 22.00 το βράδυ όπου θα έχουμε έντονα καιρικά. Ήδη έχουν εκδηλωθεί στη βορειοδυτική Αττική, επηρεάζουν στη συνέχεια το κέντρο και τα νότια της Αττικής και αργότερα θα περάσει η καταιγίδα και θα επεκταθεί στα ανατολικά, την περιοχή της Ραφήνας και το Πόρτο Ράφτη. Η διάρκεια αυτών των φαινομένων είναι ιδιαίτερα έντονη ενώ μετά τις 22.00 σταδιακά θα αρχίσουν να εξασθενούν από τα βορειοδυτικά.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όσοι κυκλοφορούν με τα αυτοκίνητα να τηρούν τις οδηγίες προφύλαξης από τους κεραυνούς, να έχουν κλειστά τα παράθυρα, να μην ακουμπούν στο αυτοκίνητο μεταλλικά αντικείμενα. Όσοι βρίσκονται στον δρόμο να μην ψάξουν να βρουν προστασία κάτω από δέντρα ή μεγάλα κτήρια.»

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Κολυδά:

Δείτε την πορεία των καταιγίδων αλλά και την καταγραφή τους από το δίκτυο της ΕΜΥ:

Δείτε ΕΔΩ την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες από τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά
Keywords
Τυχαία Θέματα