Aπλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα δύο πρώτα χρόνια υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"Οι Έλληνες δεν αξίζουμε να ζούμε στη μιζέρια και στη διαρκή φτωχοποίηση", τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχίζοντας την ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ελλάδα δεν μπορεί να είναι κακέκτυπο λατινοαμερικανικής δημοκρατίας", σχολίασε ο πρόεδρος της

ΝΔ, καλώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να φύγει, καθώς "δεν θέλουν, δεν ξέρουν, δεν μπορούν".

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι το κόμμα του πιστεύει στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας και ανακοίνωσε ότι το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. θα είναι εκείνο για την αναδιοργάνωση της λειτουργίας της κυβέρνησης και της ανώτατης διοίκησης.

"Δεσμεύομαι για δραστική απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, σταθερό φορολογικό νόμο για μία πενταετία και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα δύο πρώτα χρόνια της κυβέρνησής μου", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι απόλυτη προτεραιότητα για τον ίδιο αποτελεί η υλοποίηση των ιδιωτικοποίησεων και εμβληματικών επενδύσεων, όπως το Ελληνικό και οι Σκουριές.

Ειδικά για το ζήτημα των Σκουριών ανέφερε ότι "θέλουµε εξορυκτική δραστηριότητα στη χώρα µας, πάντα µε σεβασµό στο περιβάλλον και στο αυστηρό κοινοτικό πλαίσιο".

«Όχι στους λαθρεπιβάτες του παρασιτικού καπιταλισμού»

Αναλύοντας το όραμά του για το επιχειρείν που επιθυμεί να δραστηριοποιείται στη χώρα, ο κ. Μητσοτάκης είπε: "Όχι στην επιχειρηµατικότητα που λειτουργεί βασιζόµενη σε προνοµιακές σχέσεις µε τις τράπεζες, στη φοροδιαφυγή και στην µαύρη εργασία.

Ναι στην επιχειρηματικότητα που μοιράζει το μέρισμα της επιτυχίας στους εργαζόμενους. Ναι στους επιχειρηματίες πατριώτες, όχι στους λαθρεπιβάτες του παρασιτικού καπιταλισμού".

Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ ενός νέου προτύπου επιχειρηματικής δραστηριότητας στον πρωτογενή τομέα, ενώ υποσχέσθηκε και λειτουργικό τραπεζικό σύστημα για τη χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας παράλληλα με ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους.

"Θέλουμε κράτος λιτό και αποτελεσματικό" σημείωσε και πρόσθεσε "μόνο εμείς μπορούμε να υλοποιήσουμε την απαραίτητη μεταρρύθμιση του κράτους".

Υποσχέθηκε δε παραχώρηση περισσότερων δημόσιων λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα παράλληλα με ψηφιακή επανάσταση διαφάνειας και νέα ταυτότητα σε κάθε πολίτη με δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής.

Διαβάστε επίσης:

Κ. Μητσοτάκης: Καταργούνται οι νόμοι Μπαλτά, Φίλη, Γαβρόγλου- Καμία αφίσα από τη ΝΔ στα πανεπιστήμια

Keywords
Τυχαία Θέματα