Φιλική νίκη για τον Άρη στη Λάρισα

Με ορισμένα καλά διαστήματα στην απόδοση του ο Άρης επικράτησε του Γυμναστικού Λάρισας-Φάρου με 81-62 σε φιλικό που έγινε στο κλειστό της θεσσαλικής πόλης.

Οι κίτρινοι ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, δημιουργώντας δυο φορές διψήφια διαφορά στο παιχνίδι, μια σε κάθε ημίχρονο. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αμφίρροπο με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Η ομάδα του Άρη προηγήθηκε με 35-23 αλλά κάποια λάθη έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να “ροκανίσουν” τη διαφορά και να ισοφαρίσουν λίγο πριν

το τέλος του ημιχρόνου (36-36).

Ο Άρης παρουσιάστηκε βελτιωμένος στο δεύτερο μέρος, έπαιξε πολύ καλύτερη άμυνα, ήταν πιο αποτελεσματικός στην επίθεση και εύστοχος από την περιφέρεια, “χτίζοντας “ και πάλι ένα διψήφιο προβάδισμα στα τέλη της τρίτης περιόδου. Η διαφορά έφτασε και τους 16 πόντους (44-60) στις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου αλλά και τους 19 (60-79), δυο λεπτά πριν τη λήξη με τους παίκτες του Αρη να έχουν επιβάλλει τον ρυθμό τους και να φτάνουν στη φιλική νίκη επί της ομάδας της Λάρισας.

*Ο προπονητής του Αρη δεν είχε στη διάθεση του τον Brent Petway που έμεινε στη Θεσσαλονίκη ενώ χρησιμοποίησε για λίγο στο δεύτερο ημίχρονο τον Kyle Weaver που αισθάνθηκε μέσα στη βδομάδα κάποιες ενοχλήσεις στη μέση.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 36-36 (ημ.), 44-57, 62-81.

ΑΡΗΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Vaughn 11(1), Φλιώνης 8(2), Τσαϊρέλης 10(1), Πουλιανίτης 3(1), Δίπλαρος, Χρηστίδης 12, Μούρτος 8(1), Αθηναίου 11(3), Morant 10, Βασιλόπουλος 4, Σαρικόπουλος 4, Weaver.

Γιαννάκης: "Χρειάζεται πολλή δουλειά"

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Αρη ανέφερε:

“Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά. Χρειαζέται πολλή δουλειά και μεγάλη προσπάθεια και νομίζω ότι ο χρόνος θα προσθέσει περισσότερη αποτελεσματικότητα και στα δυο μέρη του γηπέδου. Αύριο (17/9) έχουμε προπόνηση και τη Δευτέρα έναν ακόμη αγώνα με την ΜΖΤ Σκοπίων σε μια βδομάδα που θα είναι ιδιαίτερα απαιτητική καθώς ακολουθούν οι αναμετρήσεις στο τουρνουά της Προύσας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα