7 τρόποι που θα κάνουν τις πετσέτες σου να κρατήσουν περισσότερο

Οι πετσέτες που επιλέγουμε για το μπάνιο μας πρέπει να είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να μας παρέχουν απαλότητα, απορροφητικότητα και ανθεκτικότητα. Για να μεγιστοποιήσεις τα οφέλη τους, έχουμε συντάξει έναν οδηγό για το πώς μπορείς να τις φροντίζεις - από το ξέπλυμα μέχρι το κρέμασμα - προκειμένου να τις απολαμβάνεις στο μπάνιο σου όσο το δυνατόν περισσότερο και με τον καλύτερο τρόπο.

Τι πρέπει να αποφεύγεις

Για να διατηρήσεις την ποιότητά τους, αποφύγετε τα μαλακτικά και τους λευκαντικούς παράγοντες επειδή καλύπτουν τις φυσικές ίνες. Επίσης, κράτα τις πετσέτες σου μακριά

από οικιακά καθαριστικά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας που περιέχουν υπεροξείδιο βενζοϋλίου ή άλφα υδροξυοξέα, επειδή αυτά μπορεί να προκαλέσουν αποχρωματισμό.

Μην πλένεις τις πετσέτες σου με αντικείμενα που θα μπορούσαν να τραβήξουν το ύφασμα όπως ρούχα με φερμουάρ, γάντζους κλπ. Για καλύτερα αποτελέσματα, βάλε ένα πλυντήριο μόνο σε πετσέτες.

Πλύσιμο

Το πλύσιμο συνιστάται μετά από κάθε τρίτη χρήση. Για να τις ξεπλύνεις, χρησιμοποίησε κρύο νερό και λίγο απορρυπαντικό πλυντηρίου,

Πριν το στέγνωμα

Δώσε στις πετσέτες σου την δυνατότητα να αφρατέψουν. Στέγνωσέ τες σε χαμηλή θερμοκρασία (η υψηλή θερμότητα βλάπτει το ύφασμα) και όταν στεγνώσουν απομακρύνεται αμέσως για να μην ξεραθούν και καταστραφούν οι ίνες του υφάσματος. Αν προτιμάς το φρέσκο ​​άρωμα των κλινοσκεπασμάτων, μετά το πλύσιμο, κρέμασέ τες από την μια άκρη μέχρι την άλλη με μανταλάκια. Αφαιρέστε την πετσέτα όταν είναι λίγο υγρή ακόμη και τοποθέτησέ την στο στεγνωτήριο για ένα τελικό στέγνωμα. Πάντα να σιγουρεύεσαι πως οι πετσέτες σου είναι τελείως στεγνές πριν από διπλώσεις και τις αποθηκεύσεις.

Αποθήκευση

Για την οργάνωση των συρταριών σου, να θυμάσαι πως less is more.Τα υπερφορτωμένα ράφια μπορούν να τσαλακώσουν τα υφάσματά σου,να προκαλέσουν δυσάρεστες οσμές ή ακόμη και μούχλα. Για να διατηρήσουμε τον χώρο αυτό φρέσκο, μπορείς να τοποθετήσεις ένα σακουλάκι με λεβάντα ανάμεσα στις πετσέτες σου. Μια άλλη συμβουλή είναι ακολουθείς σειρά με τις πρόσφατα πλυμένες στο κάτω μέρος του συρταριού σου. Με αυτόν τον τρόπο, πάντα θα έχεις φρέσκες και μυρωδάτες πετσέτες για να χρησιμοποιήσεις.

Κρέμασμα

Μεταξύ των χρήσεων, να κρεμάς την πετσέτα σου για να στεγνώσει. Ποτέ μην συσσωρεύεις υγρές πετσέτες γιατί αυτό θα επιτρέψει την ανάπτυξη μούχλας. Προτίμα να κρεμάς τις πετσέτες σε μια μπάρα αντί σε γαντζάκια. Όταν κρεμάς μια πετσέτα σε ένα άγκιστρο, η υγρασία παγιδεύεται ανάμεσα στις πτυχές και όπως γνωρίζουμε παγιδευμένη υγρασία = μούχλα και βακτήρια.

Αντικατάσταση

Όσο πιο συχνά πλένεις τις πετσέτες σου τόσο πιο φθαρμένες θα δείχνουν. Γι' αυτό θα πρέπει να τις αντικαθιστάς κάθε 2 χρόνια.

Πηγή: plus.queen.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα