15η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών στο Διδυμότειχο

Στο πλαίσιο της 15ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών που διοργανώνεται από τους εθελοντές Αιμοδότες, θα πραγματοποιηθεί η τελετή αφής της φλόγας μπροστά στο κτήριο του Δήμου Διδυμοτείχου.

Η τελετή αφής θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή μαθητών, Συλλόγων αθλητικών, πολιτιστικών και λοιπών φορέων της περιοχής.

Μάλιστα, στο το άναμμα της φλόγας θα συμμετέχει ενεργά και ο Γκατσιούδης Κων/νος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Στίβου και ενεργός αιμοδότης-μέλος του Συλλόγου

Η

Αιμοδοτική Φλόγα, η Φλόγα της Αγάπης θεσμοθετήθηκε από τη ΠΟΣΕΑ από το 2002, και από το 2007 διοργανώνεται σε ετήσια βάση με τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας και τη στήριξη μεγάλων Δημόσιων και ιδιωτικών φορέων όπως το ΕΚΕΑ, ο Βίκος, ο Σκλαβενίτης κ.α. με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και για να ηχήσει δυνατά το μήνυμα της προσφοράς των αιμοδοτών σε όλη την Ελλάδα.

Κεντρική ιδέα της φετινής Λαμπαδηδρομίας η διαδρομή της φλόγας της αγάπης να διασχίσει όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης και να μεταλαμπαδεύσει το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα