11ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στο Νόησις

Για άλλη μια χρονιά το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής ανοίγει τα φτερά του στην εκπαιδευτική κοινότητα έχοντας ήδη μπει στη δεύτερη δεκαετία ζωής του. Ο φιλόξενος χώρος του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ υποδέχεται στις 16, 17, 18 και 19 Απριλίου 2019 περισσότερους από 2400 μαθητές-εισηγητές και μαθήτριες-εισηγήτριες από 127 σχολικές μονάδες, οι οποίοι με την καθοδήγηση 340 εκπαιδευτικών θα παρουσιάσουν 210 καινοτόμες εργασίες με αντικείμενο τον προγραμματισμό εφαρμογών, τη ρομποτική, τους αυτοματισμούς και ερευνητικά projects.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια το

συνέδριο αγκάλιασε μαθητές/τριες σχολείων κάθε είδους και βαθμίδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχαν μαθητές/τριες ειδικών σχολείων, σχολείων δεύτερης ευκαιρίας, από δομές υποστήριξης προσφύγων, διαπολιτισμικά, μουσικά σχολεία κ.τ.λ.

Στο φετινό 11ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής αναμένεται να παρουσιαστούν και πάλι εργασίες, οι οποίες θα μας εκπλήξουν ευχάριστα και θα αναδείξουν την μαθητική φαντασία, εφευρετικότητα και δημιουργικότητα.

Την Τετάρτη 17 Απριλίου στο πλαίσιο του 11ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής, στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη και σύνδεση με το ακριτικό γυμνάσιο Καστελόριζου όπου που οι μαθητές εισηγητές έχουν να παρουσιάσουν ένα project πληροφορικής που υλοποιήσανε φέτος στο σχολείο τους.

Στις 12.30 -13.00 θα γίνει διάλεξη από τον κ. Toli Lerios, Ολυμπιονίκη Πληροοφορικής και επιχειρηματία από την Silicon Valley.

Keywords
Τυχαία Θέματα