Ζάκυνθος: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη, έπιασαν και τον εκτελεστή

Έξι οι συλληφθέντες για τη δολοφονία στην Ζάκυνθο της 37χρονης συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη, ανάμεσά τους κι ο εκτελεστής .

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας -τον περασμένο Ιούνιο- της 37χρονης συζύγου του επιχειρηματία τον στον Άγιο Σώστη Ζακύνθου, υπόθεση για την οποία έχουν συλληφθεί έξι άτομα, ένας εκ των οποίων είναι ο εκτελεστής.
Οι δράστες βέβαια είχαν ως στόχο τον ίδιο τον σύζυγο της άτυχης γυναίκας, τον οποίο τελικά δολοφόνησαν έναν χρόνο αργότερα σε ενέδρα θανάτου στη Ζάκυνθο

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ,

έχουν γίνει τρεις συλλήψεις στην Αθήνα κι άλλες τόσες στη Ζάκυνθο, ανοίγοντας τον δρόμο για την οριστική εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος. Σύμφωνα με πηγές από την Αστυνομία ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο εκτελεστής της άτυχης γυναίκας και οι υπόλοιποι πέντε ηθικοί αυτουργοί. Μάλιστα ο ένας από τους έξι συλληφθέντες είναι απότακτος αστυνομικ΄ός της ασφάλειας Ζακύνθου ο οποίος είχε κριθεί ως ο ηθικός αυτουργός ληστείας ύψους 300.000 ευρώ κατηγορία που στηρίχθηκε στη δίκη με μάρτυρα τον ξενοδόχο Ντίμη Κορφιάτη. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Το χρονικό

Η σύζυγος του Ντίμη Κορφιάτη που έπεσε νεκρός στις 7 Μαΐου, δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 2020 στον Άγιο Σώστη. Η γυναίκα ήταν επιχειρηματίας και ασχολούνταν με ενοικιαζόμενα δωμάτια και με μισθώσεις αυτοκινήτων σε τουρίστες. Η 37χρονη γυναίκα είχε πέσει νεκρή από πυρά ενόπλων που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα με τον 53χρονο να γλιτώνει τότε με δύο διαμπερή τραύματα και μία σφαίρα στο σαγόνι.

Τι είχε πει ο Κορφιάτης

Περιγράφοντας τι είχε συμβεί ο Κορφιάτης είχε καταθέσει ότι «την 9η Ιουνίου 2020 και περί ώρα 14:25μ.μ στην περιοχή του Αγίου Σώστη Λιθακιάς Ζακύνθου και ενώ ευρισκόμουν μαζί με την σύζυγο μου Χριστίνα – Θωμαϊδα Κλουτσινιώτη, λίγα μέτρα μακριά από την οικία μας δεχθήκαμε δολοφονική επίθεση από δυο άτομα.
Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης ήταν ο θάνατος της συζύγου μου και ο βαρύτατος τραυματισμός μου.

Οι δυο δράστες επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μάρκας (...) μοντέλο (...) φορούσαν δε μαύρες φόρμες και άσπρα κράνη, έτσι ώστε να προσομοιάζουν με τις στολές της ομάδας ΔΙΑΣ την Ελληνικής Αστυνομίας».
Ο Κορφιάτης υπενθυμίζεται οτι πυροβολήθηκε συνολικά 28 φορές από τον ένοπλο που τον δολοφόνησε με Καλάσνικοφ, μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Ζακύνθου.

Αρωμα... βεντέτας

Υπενθυμίζουμε ότι ο Κορφιάτης κατονόμασε ως εκτελεστή της συζύγου του κατονόμασε Ζακυνθινό που ζει στην Αθήνα και εκτελούσε χρέη σωματοφύλακα σε εφοπλιστή. Ως βασικό συνεργό είχε καταγγείλει κάτοικο της Ζακύνθου που ο αδελφός του είχε δολοφονηθεί στο νησί το 2017, από συγχωριανό του ο οποίος αποφυλακίστηκε πρόσφατα.

Σε βάρος του κατηγορουμένου, είχε επιβληθεί πρωτόδικα συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών, ενώ στο εφετείο η ποινή έπεσε στα 7 χρόνια, αφού η επίδικη ανθρωποκτονία είχε τελεστεί σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής του κατηγορουμένου και «προκλήθηκε από επανειλημμένες απειλές και λοιπές παράνομες πράξεις που είχε τελέσει ο θανών».

Να σημειωθεί ότι ο πατέρας του μπόντι μπίλντερ, τη δεκαετία του 1990, είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τον πατέρα του κατηγορούμενου που μόλις πριν από λίγο διάστημα ξανακέρδισε την ελευθερία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζάκυνθος, Εξιχνιάστηκε, Ντίμη Κορφιάτη,zakynthos, exichniastike, ntimi korfiati