Ζάεφ: Απαιτεί αλλαγή του ονόματος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας λόγω Πρεσπών

«Η χώρα δεν χρειάζεται νέες αντιπαραθέσεις» ανέφερε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

Την αλλαγή του ονόματος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας απαίτησε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, καθώς όπως σημείωσε έχει λάβει χρηματοδότηση από το κράτος και «η χώρα δεν χρειάζεται νέες αντιπαραθέσεις».

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας, που μέχρι σήμερα φέρει την ονομασία «Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Μακεδονίας» δεν συμβαδίζει έτσι με τις προβλέψεις της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας

σε συνέντευξή του, τόνισε πως τον περασμένο Ιανουάριο η ομοσπονδία έλαβε επιχορήγηση από τη Γενική Γραμματεία Νεολαίας και Αθλητισμού για τις κατηγορίες νέων και ελπίδων και ως εκ τούτου πρέπει να προσαρμοστεί στις διατάξεις της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Η χώρα δεν χρειάζεται νέες αντιπαραθέσεις. Αναμφίβολα, όλοι οι μη κυβερνητικοί φορείς, δηλαδή οι νομικές οντότητες του ιδιωτικού δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών επιχειρήσεων και των σωματείων, πρέπει να συμμορφωθούν, εφ' όσον λαμβάνουν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις διεθνείς δραστηριότητές τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα