Υπερτριπλάσιες οι εισαγωγές από τα εξιτήρια κορονοϊού, ασφυκτική η πίεση στο «Σωτηρία»

Υπερτριπλάσιες ήταν οι εισαγωγές ασθενών με COVID-19 σε νοσοκομεία του ΕΣΥ σε σχέση με τα εξιτήρια. Την μεγαλύτερη πίεση δέχεται αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο «Σωτηρία».

Η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει αρχίσει να αυξάνεται μετά την άνοδο των κρουσμάτων κορονοϊόύ. Ειδικότερα, αυτό επιβεβαιώνεται από τη χθεσινή (7/2) αναλογία εισαγωγών - εξιτηρίων στα νοσοκομεία.

Ειδικότερα, στις 7 Φλεβάρη 165 ασθενείς εισήχθησαν σε νοσοκομεία με λοίμωξη COVID-19. Την ίδια ώρα στις 7 Φλεβάρη σχεδόν 48 άτομα πήραν εξιτήριο μετά την περιπέτειας της υγείας τους με τον κορονοϊό.

Έτσι, αρχίζουν

να αυξάνονται οι φόβοι ότι θα επαναληφθούν τα σκηνικά του Νοέμβρη, όπου οι κλίνες COVID-19 ήταν σχεδόν όλες κατειλημμένες. Προς το παρόν δεν υφίσταται ακόμα τέτοιο πρόβλημα καθώς η πληρότητα των απλών κλινών COVID-19 στην Επικράτεια φτάνει το 27%. Όσον αφορά την πληρότητα των ΜΕΘ στην Ελλάδα αυτή αγγίζει το 45%.

Ωστόσο, η ανοδική τάση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες έχει κάνει τους ειδικούς να κρούσουν το καμπανάκι του κινδύνου και να βλέπουν νέα πιο αυστηρά μέτρα στο άμεσο μέλλον. Ενδεικτικό είναι ότι από την Τρίτη 2 Φλεβάρη μέχρι και το Σάββατο 7/2 εντοπίζονταν κάθε μέρα πάνω από 1000 κρούσματα.

Ασφυκτική η κατάσταση στο «Σωτηρία»
Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπερτριπλάσιες, Σωτηρία,ypertriplasies, sotiria