Υπερ-πρωταθλήτρια Ευρώπης η Λίβερπουλ - Επικράτησε της Τσέλσι στα πέναλτι

Η Λϊβερπουλ κατέκτησε το UEFA Super Cup, καθώς μετά από ένα εκπληκτικό παιχνίδι επικράτησε με 5-4 της Τσέλσι στα πέναλτι, με τον Αντριάν να αποκρούει το 5ο πέναλτι των Λονδρέζων και να χαρίζει την κούπα στην ομάδα του.

Σε ένα παιχνίδι που είχε σκορ και στην κανονική διάρκεια και στην παράταση (1-1 στα 90', 2-2 στα 120'), η Λίβερπουλ και η Τσέλσι απέδειξαν ότι δικαίως κατέκτησαν την περασμένη χρονιά

το Champions League και το Europa League αντίστοιχα.

Ο Γιούργκεν Κλοπ παρέταξε τη Λίβερπουλ με τους:  Αντριάν, Γκόμες, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Μίλνερ, Τσάμπερλεν, Σαλάχ, Μανέ. Από την άλλη, ο Φρανκ Λάμπαρντ παρέταξε την Τσέλσι με τους: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ζουμά, Εμερσον, Κόβατσιτς, Ζορζίνιο, Καντέ, Πέδρο, Πούλισιτς, Ζιρού.

Το 0-1 για την Τσέλσι έγινε στο 36, όταν ο Πούλισιτς έδωσε ωραία πάσα στονν Ζιρού, ο οποίος πλάσαρε σωστά τον Αντριαν και άνοιξε το σκορ.

Στο 48', η Λίβερπουλ ισοφάσισε σε 1-1 με τον Μανέ να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από προσπάθεια του Φιρμίνο.

Δεν άλλαξε κάτι στα υπόλοιπα λεπτά, με το 1-1 να παραμένει μέχρι τη λήξη των 90 λεπτών.

Ο Φιρμίνο γύρισε από αριστερά και ο Μανέ με πλασέ έβαλε μπροστά τους Reds με 2-1 στο 95, θέτοντας γερά τις βάσεις για την κατάκτηση του κυπέλλου αλλά η Τσέλσι ισοφάρισε άμεσα με πέναλτι του Ζορζίνιο, μετά από την ανατροπή του Άμπραχαν από τον Άντριαν.

Έτσι, η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι, καθώς πέρα από μια μεγάλη ευκαιρία για την Τσέλσι δεν συνέβη κάτι αξιοσημείωτο.

Στη διαδικασία των πέναλτι, οι παίκτες της Λίβερπουλ ευστόχησαν και στα 5 πέναλτι, με τον Άμπραχαμ να αστοχεί στο 5ο πέναλτι των Λονδρέζων και τον Άντριαν να χαρίζει την κούπα στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ.

Η σειρά των πέναλτι:

Φιρμίνο: 1-0
Ζορζίνιο: 1-1
Φαμπίνιο: 2-1
Μπάρκλεϊ: 2-2
Οριγκί: 3-2
Μάουντ: 3-3
Αλεξάντερ-Αρνολντ: 4-3
Εμερσον: 4-4
Σαλάχ: 5-4
Αμπραχαμ: Απέκρουσε ο Αντριαν

 

Keywords
Τυχαία Θέματα