Υπάρχει επιστημονική εξήγηση αν νιώθετε νωθροί και κουρασμένοι όταν έχει ζέστη

Όταν έρχεται το καλοκαίρι και οι μέρες γίνονται ολοένα και πιο θερμές πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να κάνουν τίποτα όλη μέρα λόγω ζέστης. Υπάρχει επιστημονική εξήγηση πίσω από αυτό.

Η αλήθεια είναι ότι όταν έχει ζέστη μπορεί πράγματι να νιώθουμε τεμπέλικα, τουλάχιστον όταν αρχικά προσαρμοζόμαστε στο πρώτο κύμα της ζέστης.

«Όταν ο καιρός ζεσταίνει πολλοί άνθρωποο αναφέρουν ότι νιώθουν ότι πέφτουν σε λήθαργο και ότι

δεν είναι αρκετά παραγωγικοί» είχε αναφέρει η καθηγήτρια Nancy Molito, κλινική βοηθός ψυχιατρικής και συμπεριφορικής επιστήμης στη Σχολή Ιατρικής του Βορειοδυτικού Πανεπιστημίου Feinberg σε παλαιότερο άρθρο του bustle.com

Έτσι, ο λόγος που μπορεί κάποιοι από μας να θέλουμε να «λιώσουμε» βλέποντας σειρές και ταινίες μέσα στο σπίτι συνήθως σχετίζεται με την ανάγκη για ρύθμιση της εσωτερικής μας θερμοκρασίας, την αντίδρασή μας στο φυσικό φως και ένα σωρό άλλους παράγοντες.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι δεν πρέπει να νιώθετε κουρασμένοι όλη την ώρα. Αν νιώθετε ότι είστε ληθαργικοί κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, μπορεί να είναι κάτι πιο σοβαρό και να μην οφείλεται στη ζέστη, για αυτό είναι καλό να δείτε έναν γιατρό αν αυτά τα συμτώματα επιμένουν.

Αν από την άλλη νιώθετε περισσότερο τεμπέλικα παρά κουρασμένοι υπάρχουν επίσης αρκετοί λόγοι. Οι άνθρωποι όμως και τα άλλα θηλαστικά έχουν εσωτερικά συστήματα ρύθμισης. Αυτά σε κάνουν να ιδρώνεις, να τρέμεις ή να έχεις πυρετό. Αυτό το σύστημα για να «δουλέψει» σωστά χρειάζεται ενέργεια και συνήθως πρόκειται για μια περίπλοκη διαδικασία που συνδυάζει αρκετές ορμόνες.

Επίσης, ο μεταβολισμός χρειάζεται καύσιμα, τα οποία καύσιμα για τον άνθρωπο προέρχονται από τη γλυκόζη.

Σε κάθε περίπτωση ότι και αν προσπαθείτε να κάνετε όταν έχει ζέστη, είτε είναι άσκηση, είτε προσπαθείτε να ολοκληρώσετε ένα πίνακα στο excel ή απλώς περπατάτε το τετράγωνο στη γειτονιά, σπαταλάτε ακόμα περισσότερη ενέργεια γιατί το σώμα σας χρησιμοποιεί τη γλυκόζη που έχει αποθηκεύσει για να σας κρατήσει δροσερούς.

Πότε πρέπει να πάτε στον γιατρό, διαβάστε αναλυτικά στο News4Health.gr

#ΖΕΣΤΗ #ΓΛΥΚΟΖΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπάρχει,yparchei