Υπ. Εργασίας για ληξιπρόθεσμες οφειλές: Η ΝΔ αντί να απολογείται για την διάλυση που παρέδωσε, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα

«Για πολλοστή φορά η ΝΔ παραπληροφορεί την κοινή γνώμη σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία» υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εργασίας. Η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως αναφέρει, αντί να απολογείται για την κατάσταση διάλυσης στην οποία παρέδωσε το ασφαλιστικό σύστημα, διαστρεβλώνει διαρκώς την πραγματικότητα.

Σημειώνοντας ότι «σήμερα ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ συνεχίζει την πρακτική αυτή, συγχέοντας σκόπιμα το έτος δημιουργίας των οφειλών με την σταδιακή τους μεταβίβαση στο Κ.Ε.Α.Ο.». Προς αποκατάσταση της αλήθειας, το υπουργείο

Εργασίας επαναλαμβάνει:

- Από το σύνολο των 1.422.629 οφειλετών στα ασφαλιστικά ταμεία, το 96,2% έγιναν οφειλέτες για πρώτη φορά έως το 2014.

- Από τις οφειλές ύψους 3,48 δις ευρώ, που η ΝΔ υποστηρίζει ότιδημιουργήθηκαν το τελευταίο έτος, το 72% αφορά οφειλές πουδημιουργήθηκαν έως το 2014 και διαβιβάστηκαν το 2018 από τους φορείςκοινωνικής ασφάλισης προς το Κ.Ε.Α.Ο.

- Οι «κυβερνητικές αστοχίες» για τις οποίες κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση, είναι η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, που είχε ως αποτέλεσμα πάνω από το 90% των ελευθέρων επαγγελματιών να πληρώνει μικρότερες εισφορές απ’ ό,τι με τοπροηγούμενο σύστημα, καθώς οι εισφορές υπολογίζονται πλέον με βάση ταπραγματικά τους εισοδήματα και όχι επί αυθαίρετων ασφαλιστικώνκλάσεων.

- Είναι αυτός ακριβώς ο τρόπος υπολογισμού των εισφορών που θα εφαρμοστεί και στη ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, με τοκούρεμα βασικής οφειλής και προσαυξήσεων να οδηγεί σε μείωση τηςοφειλής κατά 65% μεσοσταθμικά, ανακουφίζοντας πάνω από 1,3 εκατ.ασφαλισμένους.

«Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος για τον οποίο ο κ.Βρούτσης, σε ένα διάλειμμα από τα fake news, ομολογεί ότι αναμένει τη ρύθμιση με ανυπομονησία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα