«Ξέπλεναν» εως 350.000 ευρώ την ημέρα με βιτρίνα την...βότκα, πιάσανε τον εγκέφαλο

«Θρίαμβος» για την ισπανική αστυνομία που κατάφερε να συλλέξει ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η ισπανική αστυνομία σήμερα ότι συνέλαβε τον επικεφαλής ενός εκ των μεγαλυτέρων κυκλωμάτων για ξέπλυμα χρήματος στην Ευρώπη, που είχε δεσμούς με συμμορία ναρκωτικών στην Κώστα ντελ Σολ και χρησιμοποίησε ως βιτρίνα την πώληση βότκας σε πρόσωπα.

Ο Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο Reuters τηλεφωνικά ότι σήμερα συνελήφθη ο Τζον Φράνσις Μόρισεϊ, αρχηγός του κυκλώματος και επικεφαλής της ισπανικής επιχείρησης. Συνολικά συνελήφθησαν τρεις άνθρωποι στην Ισπανία και ένας στην Αγγλία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε κατά τη διάρκεια της κοινής διεθνούς επιχείρησης της Europol με την ονομασία "Whitewall", ανέφερε η αστυνομία.

Το εγκληματικό δίκτυο ξέπλυνε πάνω από 200 εκατ. ευρώ μέσα σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο, ή έως 350.000 ευρώ την ημέρα, σύμφωνα με τους αστυνομικούς.

Η δουλειά ότι ο Μόρισεϊ είχε δεσμούς με την ιρλανδική φατρία «Kinahan», μια συμμορία εμπορικών ναρκωτικών στην ισπανική Κώστα ντελ Σολ, και «συγκέντρωσε μεγάλα ποσά σε μετρητά από εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας».

#ΙΣΠΑΝΙΑ #ΒΟΤΚΑ #ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ #ΞΕΠΛΥΜΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξέπλεναν, 350 000,xeplenan, 350 000