Οι καλύτερες εικόνες από τον πλανήτη Άρη σε ένα βίντεο

Οι πιο λεπτομερείς εικόνες του Κόκκινου Πλανήτη που απέστειλε το προηγμένο ρομπότ εξερεύνησης Perseverance της NASA μετατράπηκαν σε ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Αυτό το όμορφο μωσαϊκό είναι η πιο λεπτομερής εικόνα που τραβήχτηκε ποτέ στην επιφάνεια του Άρη. Καταγράφει μερικά από τα ιζηματογενή πετρώματα που οι επιστήμονες έφτασαν στον Κόκκινο Πλανήτη για να μελετήσουν. Το ρόβερ Perseverance Mars της NASA εξερευνά τώρα ένα πραγματικά σημαντικό μέρος του κρατήρα

Jezero. Πριν από περίπου 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια, ένας ποταμός έρεε στη λίμνη Jezero, εναποθέτοντας λάσπη και άμμο στον πυθμένα του κρατήρα, σχηματίζοντας ένα αρχαίο δέλτα», αφηγείται η δρ. Rachel Kronyak, που είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας Perseverance.

Οι θεατές καθοδηγούνται οπτικά σε αυτό το αρειανό πανόραμα και στα συναρπαστικά ιζηματογενή πετρώματα του μέσω ενός βίντεο. Πρόκειται για τα πιο λεπτομερή στιγμιότυπα από την επιφάνεια του Άρη, που αποτελούνται από 2,5 δισεκατομμύρια pixel και που μετατράπηκαν σε βίντεο από τους τεχνικούς της NASA.

“Ρίξτε μια ματιά στους πολυεπίπεδους βράχους με σκούρο γκρι χρώμα που συνθέτουν τον περίπου 32 πόδια ψηλό βράχο μπροστά από το ρόβερ. Μπορείτε να δείτε πολύ καθαρά την οριζόντια στρωμάτωση σε αυτούς τους βράχους. Και θα παρατηρήσετε επίσης ότι κάποια κομμάτια τους έχουν σπάσει και κατρακυλούν στην κατηφόρα. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα είναι ο ογκόλιθος με ύψος τρία πόδια που ονομάζεται Betty's Rock, τον οποίο το Perseverance μπόρεσε να δει από κοντά”, λέει η ερευνήτρια.

{https://www.youtube.com/watch?v=sCgwxizcpo0}

Το βίντεο δημιουργήθηκε από 1.118 μεμονωμένες εικόνες που κατέγραψαν οι δυο κάμερες Mastcam-Z τους ρόβερ στις 12, 13, 16, 17 και 20 Ιουνίου 2022 (η 466η, 467η, 470η, 471η και 474η Αρειανή ημέρα). Σε αυτό το πανόραμα, είναι ορατή μια περιοχή που ονομάζεται Hogwallow Flats, όπως και η Skinner Ridge, όπου ελήφθησαν δύο δείγματα από πυρήνα βράχου.

Πηγή:NASA

#ΑΡΗΣ #ΠΛΑΝΗΤΗΣ #ΔΙΑΣΤΗΜΑ #ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ #NASA
Keywords
Τυχαία Θέματα