Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα στη βασίλισσα Ελισάβετ, ουρά χιλιομέτρων από χιλιάδες πολίτες

Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα στη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στη Βρετανία.

Το λαϊκό προσκύνημα στη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ ξεκίνησε στην παλαιότερη αίθουσα του κοινοβουλίου, στο Γουεστμίνστερ, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι την κηδεία της, την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.

Περνώντας από τις δύο πλευρές του φερέτρου, το οποίο έχει τοποθετηθεί πάνω σε ένα επιβλητικό βάθρο, οι πολίτες,

εμφανώς συγκινημένοι, έσκυβαν το κεφάλι σε ένδειξη σεβασμού – τα μάτια κάποιων ήταν κόκκινα από το κλάμα.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται ότι θα συμμετάσχουν στο λαϊκό προσκύνημα. Εκτιμάται ότι πολλοί θα περιμένουν δεκάδες ώρες σε μια ουρά που μπορεί να φτάσει να εκτείνεται σε μήκος ακόμη και 16 χιλιομέτρων.

Το τέλος της ουράς για τους ανθρώπους που θέλουν να δουν τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' να αναπαύεται, βρίσκεται αυτή τη στιγμή κοντά στη Γέφυρα του Λονδίνου, σύμφωνα με το ζωντανό σύστημα παρακολούθησης της βρετανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μιλώντας στο BBC την Τετάρτη, η υπουργός Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου Μισέλ Ντόνελαν δήλωσε ότι η κυβέρνηση αναμένει «εξαιρετικά μεγάλες ουρές, που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τριάντα ώρες».

Πρόσθεσε ότι «δεν θα είναι τριάντα ώρες για όλους], αλλά δήλωσε ότι είναι σημαντικό οι άνθρωποι να γνωρίζουν πόσο καιρό θα μπορούσε δυνητικά να διαρκέσει.

Η Donelan πρόσθεσε ότι θα υπάρχουν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι ανά ημέρα για να βοηθήσουν όσους βρίσκονται στην ουρά, μεταξύ άλλων από τους Σαμαρείτες, τον Ερυθρό Σταυρό και τη Μητροπολιτική Αστυνομία.

#ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ_ΕΛΙΣΑΒΕΤ #ΛΑΙΚΟ_ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ #ΒΡΕΤΑΝΙΑ #ΣΟΡΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα