Ρουμπάτης: «Ο Τσίπρας ήξερε για την παρακολούθηση Πιτσιόλα το 2016»

Για διαρροή χαλκευμένων πληροφοριών από άγνωστους κύκλους από την κατάθεσή του στην συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής κάνει λόγο ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης.

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης, λίγο μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή και όσα αναγράφονται στον Τύπο έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με έκπληξη και θλίψη

παρακολουθώ το ρεσιτάλ παραπληροφόρησης στο οποίο επιδίδονται οι τελευταίες ώρες άγνωστοι σε εμένα κύκλοι, οι οποίοι διακρίνουν χαλκευμένα -δήθεν- αποσπάσματα της σημερινής επιτροπής μου στην Εξεταστική της Βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε κατέθεσα ότι «με έκπληξη διαπίστωσα ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντί να απομακρύνει τον κ. Πιτσιόρλα τον προήγαγε σε υφυπουργό, γεγονός που με ανάγκασε να σταματήσω την παρακολούθησή του στις λίγες μέρες».

Αυτό που είπα ότι ενημερώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή του 2016, μου είπε να προχωρήσω κανονικά και αν συνεχίσω, να στείλω τα στοιχεία που θα προκύψουν στη Δικαιοσύνη. Τόνισα επίσης ότι ποτέ δεν επανήλθα όλες τις απαραίτητες γιατί οδηγίες για να κάνω τα νόμιμα.

Σε αντίθεση με γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος κανένας -ούτε ο τότε Πρωθυπουργός- δεν ενεπλάκη στην ουσία της υπόθεσης και πολύ περισσότερο δεν με κατέστησε αποδιοπομπαίο τράγο.

Ουδέποτε επίσης στην κατάθεσή μου αναφέρω στα «Συριακά Κεφάλαια» που επιδιώκουν να αγοράσουν νησίδες στο Ιόνιο.

Μίλησα για κεφαλαία από εκπροσώπους ηγέτη χώρας του Κόλπου, που διαχειρίζονταν στην Ελλάδα για λογαριασμό των Λιβανέζων και Σύροι υπήκοοι.

Το 2013 η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος είχε ενημερώσει την ΕΥΠ για μεγάλα ποσά που οι ίδιοι άνθρωποι διακινούσαν για τις αγορές μεγάλων εκτάσεων στην Ελλάδα.

Λυπάμαι που το περιεχόμενο μιας κατάθεσης που έπρεπε να είναι μυστικό, διαρρέεται πλαστογραφημένη στη δημοσιότητα. Όσοι το έπραξαν δεν έχουν ιδέα για το πόσο ευαίσθητα είναι για τη χώρα κάποια γεγονότα».

Η απάντηση Πιτσιόλα για την παρακολούθηση Ρουμπάτη

Γραπτή δήλωση για όσα έγιναν γνωστά από την κατάθεση του Γιάννη Ρουμπάτη στην Εξεταστική Επιτροπή εξέδωσε ο Στέργιος Πιτσιόρλας.

«Μετά την κατάρρευση των ψευδών δικαιολογιών για τη δήθεν έμμεση παρακολούθησή μου την περίοδο που διετέλεσε Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ σήμερα ο κύριος Ρουμπάτης επιτροπή -σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στο ΜΜΕ-παραδέχτηκε για πρώτη φορά ενώπιον της εξεταστικής της Βουλής την άμεση παρακολούθηση μου και τη χρήση ασύ προέβη σε μια άθλια επιχείρηση σπίλωσης και ηθικής μου εξόντωσης» τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Έχω δώσει ήδη εντολή στον δικηγόρο μου να προχωρήσει σε όλα τα νόμιμα μέσα ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν όπου πρέπει οι ευθύνες για αυτήν την απίστευτη ιστορία».

#ΕΥΠ #ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ #ΤΣΙΠΡΑΣ #ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ #ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ #ΚΙΝΗΤΟ #ΠΙΤΣΙΟΛΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα