Ξεκάθαρη στήριξη στον Κιλιτσντάρογλου από το HDP

Σε δήλωση στήριξης στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, προχώρησε ο συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Μιτχάτ Σαντζάρ, ενόψει των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία στις 14 Μαΐου.

Ο συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού HDP, Μιθάτ Σανκάρ, ανακοίνωσε την υποστήριξή του στον κοινό υποψήφιο πρόεδρο της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, δηλώνοντας ότι στόχος

τους είναι να τερματιστεί το μονοπρόσωπο καθεστώς.

Μιλώντας στον Ισμαήλ Σαϊμάζ, δημοσιογράφο της εφημερίδας Sozcu, ο Σανκάρ δήλωσε ότι στόχος τους είναι να τερματιστεί το μονοπρόσωπο καθεστώς και ότι το πρόγραμμα του Κιλιτσντάρογλου συνάδει με τους στόχους τους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του gerceknews, αυτή είναι η πρώτη φορά που το HDP δηλώνει ανοιχτά την υποστήριξή του στον Κιλιτσντάρογλου.

Ο Σανκάρ δήλωσε στο Saymaz ότι θεωρούν ότι αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες στην τουρκική ιστορία και ότι έχουν δύο στρατηγικούς στόχους: Ο πρώτος είναι να τερματίσουν το μονοπρόσωπο καθεστώς και ο δεύτερος είναι να γίνουν η πιο αποτελεσματική δύναμη για τον δημοκρατικό μετασχηματισμό.

Ο Σανκάρ δήλωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει φέρει τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και ότι ο τερματισμός του μονοπρόσωπου καθεστώτος είναι απαραίτητος για να σωθεί η χώρα.

Πιστεύει ότι η νίκη του Κιλιτσντάρογλου θα είναι ένα σημαντικό βήμα για να ανοίξει ο δρόμος προς τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

Ωστόσο, τόνισε ότι δεν περιμένουν ότι η νίκη του Κιλιτσντάρογλου θα φέρει άμεση και ριζική αλλαγή στη χώρα.

Σημειώνεται ότι το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα του Λαού (HDP) κι οι σύμμαχοί του δεν θα κατεβάσουν υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου.

#ΕΚΛΟΓΕΣ_ΤΟΥΡΚΙΑ #HDP #ΚΕΜΑΛ_ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα