Βρούτσης για κατώτατο μισθό: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατά τους εργαζόμενους

Επιχείρηση εξαπάτησης των εργαζομένων από το ΣΥΡΙΖΑ με προαναγγελία αύξησης του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, διαπιστώνει ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας επί κυβέρνησης Σαμαρά κάνει λόγο για κοροϊδία και εμπαιγμό των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, που μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες περιμένουν αύξηση του κατώτατου μισθού.

Μάλιστα υπενθυμίζει ότι ανάλογες

υποσχέσεις είχε δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και πριν από τις εκλογές του 2015, όταν θεωρούσε ότι θα επανέφερε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και θα διπλασίαζε το επίδομα ανεργίας. «Τρία χρόνια μετά, με αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, ο προσδοκώμενος κατώτατος μισθός των 751 ευρώ όχι μόνο παρέμεινε υπόσχεση ανεκπλήρωτη, αλλά ένας στους τρεις εργαζόμενους σήμερα αμείβεται με 327 ευρώ. Δηλαδή, πιο κάτω ακόμη και από το επίδομα ανεργίας», σχολιάζει με νόημα ο κ. Βρούτσης.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στο νόμο του 2013 (ν.4172), ο οποίος καθόριζε ότι η διαδικασία επαναξιολόγησης του κατώτατου μισθού, έπρεπε να είχε ήδη ξεκινήσει μέσα στο 3ο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου 2018. «Ημερομηνία, όμως, που παρήλθε άκαρπη και δεν αξιοποίησε σκόπιμα το Υπουργείο Εργασίας», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Ν.4172/2013 (άρθρο 103), προβλέπεται η έναρξη της διαδικασίας με πρόσκληση που απευθύνει το τελευταίο 10ήμερο του Φεβρουαρίου η Τριμελής Επιτροπή (πρόεδρος ΟΜΕΔ, εκπρόσωπο υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας) προς επιστημονικούς φορείς (ΚΕΠΕ, ΙΟΒΕ, ΤτΕ, ΕΛ.ΣΤΑΤ, ΟΜΕΔ, ΟΑΕΔ, ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ) για σύνταξη τεχνικών εκθέσεων, που θα τεθούν υπόψη του κοινωνικού διαλόγου. Ο σχηματισμός του φακέλου με τις ανωτέρω εκθέσεις των εξειδικευμένων επιστημονικών και ερευνητικών φορέων, για την διαμόρφωση του κατώτατου μισθού, θα πρέπει να έχει αποσταλεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2018 προς τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων για την απαραίτητη κοινωνική διαβούλευση. Όμως όπως διαπίστωσε ο κ. Βρούτσης «τίποτα από όλα αυτά δεν τηρήθηκε, τίποτα δεν προχώρησε».

Keywords
Τυχαία Θέματα