Βούτσης: Αυξημένος ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2019

Αυξημένος κατά περίπου 7,5 εκατ. ευρώ είναι ο προϋπολογισμός δαπανών της Βουλής για το 2019 σε σχέση με το 2018 κυρίως λόγο των δαπανών για τις νέες συβάσεις των ορκωτών λογιστών για την εξέταση των πόθεν έσχες.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε απο την Ολομέλεια ο Προόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης

με βάση την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής θα πρέπει να ελέγξει επιολέον τις δηλώσεις περίπου 5.000 δικαστικών.

Υπενθυμίζεται ότι, η Βουλή υποχρεούται πλέον να ελέγχει, εκτός των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών και τα πόθεν έσχες δικαστών, των γενικών διευθυντών υπουργείων κ.α.

Ακόμη η αύξηση του προϋπολογισμοι έχει να κάνει και με τα αυξημένα ποσά που πρέπει να καταβληθούν στον ΕΦΚΑ αλλά και όσον αφορά τα αναδρομικά των ενστόλων που υπηρετούν στη Βουλή.

Σχετικά με την πρόσφατη ρύθμιση για τα αναδρομικά των ενστόλων ο Πρόεδρος υποστήριξε πως και οι συνταξιούχοι βουλευτές έχουν υποστεί δραματική μείωση στις συντάξεις τους και βρίσκονται πολύ κάτω απο τα όρια της νέας εθνικής σύνταξη. “Πρέπει , να έχουμε το θάρρος, ώστε να υπάρξει πρωτοβουλία για μια ρύθμιση, θα ήταν άδικο να πούμε ότι έρχεται μια τακτοποίηση κατ ελάχιστον και οι υπόλοιποι να συμπεριφέρνται σαν να μην τους αφορά” συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα