Βουνά από σκουπίδια στο Αίγιο - Γιατί διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται διότι όπως υποστηρίζουν δεν υπάρχει σχετική άδεια, ενώ η "έκτακτη άδεια που δόθηκε έχει λήξει"

Βουνά από...σκουπίδια έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στο Αίγιο και στην ευρύτερη Δυτική Αιγιαλεία, καθώς ο ΧΥΤΑ παραμένει κλειστός μετά από πρωτοβουλία κατοίκων οι οποίοι ότι υποστηρίζουν έχει λήξει η σχετική του άδεια. Στο κάλεσμά τους για διαμαρτυρία, σημειώνουν:

Η Επιτροπή καλεί τους κατοίκους σε κινητοποίηση, τονίζοντας πως "ο καιρός

πέρασε κι ακόμα περιμένουν οι κάτοικοι της Αν. Αιγιάλειας εκείνο το περιβόητο Δημοτικό Συμβούλιο που θα έχει μόνο θέμα τον ΧΥΤΑ Αιγείρας. Ακόμα περιμένουμε απαντήσεις από την 4η Διαχειριστική στα ερωτήματα που κατέθεσε η δικηγόρος. Ακόμα περιμένουμε απαντήσεις από τον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου σε έγγραφο που υποβάλλαμε. Ακόμα τίποτα δεν έχει γίνει στη χωματερή που συνεχίζουν να την λένε ΧΥΤΑ".

" Η δημοτική αρχή βέβαια, πανηγυρίζει επειδή βρήκε ένα ΧΥΤΑ στη Στερεά Ελλάδα για να δέχεται τα σκουπίδια του Αιγίου και της Συμπολιτείας για 16 μήνες περίπου. Και μετά; Προφανώς θα είναι άλλη δημοτική αρχή, οπότε δεν τους απασχολεί. Όσο για τα σκουπίδια της Αν. Αιγιάλειας, θα συνεχίζουν να έρχονται εδώ με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την υγεία μας. Όλο αυτό το διάστημα και με τις συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε, φάνηκε καθαρά ότι εκεί που εμείς μιλάμε για κλείσιμο του ΧΥΤΑ, αυτοί λένε για “βελτίωση” και συνέχιση της λειτουργίας του. Ο κ. δήμαρχος στην τελευταία μας συνάντηση, μας ανακοίνωσε ότι έχει σχεδόν εξασφαλίσει την άδεια της νόμιμης λειτουργίας του για μια πενταετία τουλάχιστον. Και αυτό όταν κανένα έργο αποκατάστασης από τον μακρύ κατάλογο των απαραίτητων να γίνουν, δεν έχει ακόμα ξεκινήσει", σημειώνει η Επιτροπή, καταλήγοντας: "Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 στη λαϊκή συνέλευση, αφού γίνει ενημέρωση από το Δικηγορικό Γραφείο, θα οργανωθούν οι ομάδες περιφρούρησης και οι μορφές που θα πάρουν οι κινητοποιήσεις μας. Μέχρι εδώ. Δεν είμαστε η χωματερή της Αιγιάλειας. Παλεύουμε για την υγεία μας, παλεύουμε για τον τόπο μας. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα κερδίσουμε. Αυτή τη φορά οι «υπεύθυνοι» θα σκεφτούν πολύ καλά που βάζουν την υπογραφή τους."

Η οριστική συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων έχει προγραμματιστεί για τις 24 Απριλίου. Νωρίτερα, απορριματοφόρα επιχείρησαν να εισέλθουν στο χώρο χωρίς αποτέλεσμα.

Φωτο: Patrastv

Keywords
Αναζητήσεις
με τα σκουπιδια στο αιγιο τι γινεται
Τυχαία Θέματα