Βουλή: Στρατιωτικό πραξικόπημα ζήτησε βουλευτής της Χρυσής Αυγής - Θύελλα αντιδράσεων από βουλευτές (vid)

Την κατάλυση της Δημοκρατίας και τη σύλληψη του Πρωθυπουργού, του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας εισηγήθηκε στη βουλή βουλευτής της Χρυσής Αυγής. - Την αποβολή τους από τη συζήτηση της ολομέλειας της Βουλής ζήτησε ο πρόεδρος

της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Δεν περιγράφονται όσα ειπώθηκαν πριν λίγα λεπτά στην αίθουσα της Βουλής από βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ζήτησε να γίνει πραξικόπημα. Συγκεκριμένα, ζήτησε να συλλάβει ο στρατός τον υπουργό Άμυνας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς και τον πρωθυπουργό, ενώ ζήτησε "τα κεφάλια τους" στις Πρέσπες.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, παρενέβη και ζήτησε την αποβολή του από την αίθουσα:

"Σήμερα έπεσαν οι μάσκες. Η Χρυσή Αυγή βεβαίως που έχει έρθει εδώ με την ψήφο του ελληνικού λαού κάλεσε σε πραξικόπημα εναντίον του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και μάλιστα σε στρατιωτικό πραξικόπημα".

Ομόθυμη ήταν η καταδίκη όσων είπε ο Κ. Μπαρμπαρούσης από τα κόμματα ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι θα συγκληθούν άμεσα τα αρμόδια όργανα για τη λήψη αποφάσεων με εισήγηση να μην συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή στη συζήτηση.

Τα κόμματα ζήτησαν να μην διαγραφούν από τα πρακτικά όσα είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούσης, με πρώτο τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να δηλώνει ότι τα πρακτικά αυτά είναι τεκμήρια για τους ιστορικούς του μέλλοντος και ο ναζισμός δεν πρέπει να έχει το προνόμιο της λήθης.

«Όσα ακούσαμε είναι άνω ποταμών και δεν έχουν ακουστεί ποτέ στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων και χωρίς καμία αμφιβολία τα καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης για όσα είπε νωρίτερα ο χρυσαυγίτης βουλευτής Κ. Μπαρμπαρούσης.

Ποινική δίωξη και άρση ασυλίας για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ζήτησε ο Π.Καμμένος

Keywords
Τυχαία Θέματα