Βουλή: Στις 21/10 θα συζητηθεί η ημερομηνία για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ περί εξεταστικής

«Όλα πρέπει να καθοριστούν στην Ολομέλεια» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας - Η αντίδραση της Όλγας Γεροβασίλη

Την ερχόμενη Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου θα συζητηθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων η ημερομηνία διεξαγωγής της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διαφημιστική καμπάνια για τον κορωνοϊό και

τις δημοσκοπήσεις.

Όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας στη σημερινή συνεδρίαση ακούστηκαν οι απόψεις των κομμάτων για το ζήτημα του χρονικού εύρους. Διατυπώθηκε η άποψη να αποφασίσει η Ολομέλεια επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ με πλειοψηφία τουλάχιστον 120 βουλευτών και εκ των υστέρων να αποφασίσει η εξεταστική επιτροπή που θα συγκροτηθεί για τη διεύρυνση.

Σύμφωνα ωστόσο, με τον κ. Τασούλα αυτό δεν μπορεί να γίνει, καθώς η Ολομέλεια της Βουλής «κατευθύνει». Κατά συνέπεια πρέπει όλα να είναι ξεκάθαρα πριν τη συζήτηση και ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής. «Πρέπει όλα να καθοριστούν στην Ολομέλεια. Πρέπει οποιαδηποτε αλλαγη να διατυπωθεί και γραπτώς πριν τη ψηφοφορία. Αυτο που θα ψηφιστεί πρεπει να εχει διατυπωθεί εγγράφως», ανέφερε σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους και σημείωσε ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων θα ξεκαθαρίσει το ζήτημα.

«Δεν τίθεται θέμα αλλαγής της πρότασης μας», ανέφερε από την πλευρά της η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

«Υπάρχει έλλειμμα κατανόησης της πρότασης μας. Η πρόταση μας δε διερευνά γενικώς και αορίστως, έχει τις λίστες Πέτσα, δεν υπάρχει χρονική διεύρυνση σε αυτό. Μεσα στην πανδημία μοιράστηκε δημόσιο χρήμα με αδιαφανή τρόπο. Αυτα τα θέματα δεν παίρνουν καμια διεύρυνση ή τα εξετάζεις ή όχι», είπε η κυρία Γεροβασίλη και πρόσθεσε πως το θέμα των δημοσκοπήσεων, είναι από μόνο του διευρυμένο. «Είναι αυτονόητο ότι το κομμάτι αυτό μπορεί να πάει πιο πίσω. Μπορεί να πάει εις βάθος», επισήμανε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με την κυρία Γεροβασίλη δεν μπορούν να συμβούν αυτά που ακούγονται για δυο κάλπες, «καθώς είναι καταστρατήγηση του Συντάγματος».

Την ίδια ώρα, με τα ξίφη για την εξεταστική επιτροπή να έχουν ήδη βγει από τα κομματικά θηκάρια, η κυβέρνηση αναμένεται να υποβάλει αυτοτελή πρόταση, με την οποία θα ζητά το χρονικό βάθος της έρευνας να καλύπτει και την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει κατατεθεί αίτημα από την κυβερνητική πλειοψηφία για τη διεύρυνση του χρονικού πεδίου της έρευνας από το 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα