ΚΙΝΑΛ: Τα νεότερα για την υγεία της Φώφης Γεννηματά και ο... αγώνας δρόμου του 4ου υποψήφιου

Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής εκπνέει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ - Αισιοδοξία για την πορεία της υγείας της Φώφης Γεννηματά

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, παρά τη «συμφωνία» των 3 υποψηφίων - Νίκου Ανδρουλάκη, Ανδρέα Λοβέρδου και Χάρη Καστανίδη - να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και να ακυρώσουν για ορισμένες ημέρες τις προγραμματισμένες προεκλογικές τους δραστηριότητες.

Η Φώφη Γεννηματά

εξακολουθεί να δίνει τη δική της μάχη το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ενώ υπάρχει αισιοδοξία πως μέχρι το Σαββατοκύριακο θα έχει πάρει εξιτήριο για το σπίτι της.

Πολλά, ωστόσο, θα κριθούν και από τα αποτελέσματα μιας σειράς εξετάσεων στις οποίες υποβάλλεται αυτές τις ημέρες η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ενώ για την ώρα η Φώφη Γεννηματά, στο δωμάτιο του 10ου ορόφου όπου νοσηλεύεται, αποφεύγει τις πολλές επισκέψεις - υπό τον φόβο λοιμώξεων - ενώ μιλά στα τηλέφωνα με φίλους και συνεργάτες.

Υπενθυμίζεται πως οι εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού θα διεξαχθούν κανονικά στις 5 και 12 Δεκεμβρίου, όπως είχε συμφωνηθεί, κάτι το οποίο έχει διαμηνύσει πως επιθυμεί και η ίδια η Φώφη Γεννηματά.

Η 4η υποψηφιότητα και ο αγώνας δρόμου για τις 5.000 υπογραφές

Νεότερες πληροφορίες, την ίδια ώρα, θέλουν τον Βασίλη Κεγκέρογλου - με τηλεφωνήματα σε βουλευτές και στελέχη της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ - να ζητά στήριξη, προκειμένου να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες υπογραφές (15% των μελών της ΚΕ) και να είναι υποψήφιος.

Στόχος του φέρεται πως είναι το «γεννηματικό μπλοκ», το οποίο μένει «ακέφαλο» μετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά.

Ο κ. Κεγκέρογλου φέρεται, παράλληλα, να διευκρινίζει πως, εφόσον ο Γιώργος Παπανδρέου θέσει υποψηφιότητα, ο ίδιος θα αποσυρθεί, ενώ άγνωστο παραμένει το αν θα συνεχίσει μέχρι τέλους, δεδομένης της άρνησης της Φώφης Γεννηματά να δώσει το χρίσμα σε έτερο υποψήφιο.

Δεν δίνει το χρίσμα η Γεννηματά

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από τον στενό της κύκλο, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν επιθυμεί να δώσει «εξουσιοδοτήσεις και αυτό που θέλει είναι να γίνουν όλα με θεσμική προσήλωση και στη βάση πάντα των αποφάσεων που έχουν ληφθεί».

Αυτό, άλλωστε, επεσήμανε σε όλους τους τόνους κατά την συνομιλία που είχε σήμερα το πρωί με τους κ.κ Μανώλη Όθωνα και Χρήστο Πρωτόπαπα.

Keywords
Τυχαία Θέματα