Βουλή: Σε κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας

Σε κλίμα συνεργασίας και ομοφωνίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, υπό την προεδρία της βουλευτού Β’ Αθηνών Νοτίου Τομέα Νέας Δημοκρατίας, Σοφίας Βούλτεψη.

Η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε να αξιοποιήσει το υλικό και τις εκθέσεις από τις συνεδριάσεις και τα πορίσματα προηγουμένων κοινοβουλευτικών συνόδων, με έμφαση στην εξωστρέφεια, καθώς και την εναρμόνιση των εργασιών της με τα πραγματικά προβλήματα και τις πραγματικές

κοινωνικές ανάγκες, ώστε οι προτάσεις της Επιτροπής να προωθηθούν προκειμένου να αναληφθούν και νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Ομόφωνη υπήρξε και η απόφαση της Επιτροπής όσον αφορά την πρόταση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου της Επιτροπής Ειρήνης Αγαθοπούλου για καταδίκη δημόσιας δήλωσης αναφερόμενης στους μετανάστες.

Απαντώντας, η πρόεδρος κ. Βούλτεψη ανέφερε πως δεν ταιριάζει στην διακομματική αυτή Επιτροπή το καταδικαστικό και καταγγελτικό ύφος, ότι η Επιτροπή δεν μπορεί να μπει σε μια διελκυστίνδα ελέγχου του τι ακριβώς ειπώθηκε και αν και πώς ανασκευάστηκε, αλλά και ότι απαιτείται συγχρόνως μια παρέμβαση που θα θέτει τα όρια.

Για τον λόγο πρότεινε η Επιτροπή να προχωρήσει στην ακόλουθη δήλωση που κατεγράφη στα πρακτικά και έγινε αποδεκτή ομοφώνως:

«Διαφωνούμε με κάθε δήλωση που παραπέμπει σε υποτίμηση ή περιφρόνηση του Ανθρώπου και των Δικαιωμάτων του. Το επίπεδο του Πολιτισμού και η ποιότητα της Δημοκρατίας μας εξαρτώνται και από τον τρόπο εκφοράς του δημόσιου λόγου. Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καλεί και παρακαλεί άπαντες όσους λαμβάνουν μέρος στον δημόσιο διάλογο να είναι προσεκτικοί».

Keywords
Τυχαία Θέματα