Αυξήσεις φωτιά στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1η Σεπτεμβρίου - Μαχαίρι στην έκπτωση συνέπειας - Στο κάδρο και οι εργαζόμενοι
Αυξήσεις στις τιμές των τιμολογίων αποφάσισε η ΔΕΗ, προκαλώντας δυσβάσταχτες συνέπειες στις τσέπες των καταναλωτών. Παράλληλα η επιχείρηση παύει τις προνομιακές εκπτώσεις στους ίδιους τους εργαζόμενούς της, ενώ ακόμα και οι συνεπείς πολίτες θα βρεθούν σε δυσμενή θέση καθώς αποφασίστηκε η μείωση της έκπτωσης συνέπειας στο μισό!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ,
Αύξηση της χρέωσης ανά κιλοβατώρα (ανταγωνιστικό σκέλος τιμολογίων) για την ενίσχυση των εσόδων της ΔΕΗ θα εισηγηθεί η νέα Δίοικηση της εταιρείας.
Μείωση της έκπτωσης συνέπειας από το 10 στο 5%
Θα καταργηθεί πλήρως η έκπτωση των εργαζομένων στο μη ανταγωνιστικό σκέλος των τιμολογίων.
Θέσπιση ρήτρας CO2 για τα νοικοκυριά χωρίς άμεση επίπτωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Επιπλέον έκπτωση 50% για τα μηχανικά υποστηριζόμενα άτομα, που είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.
Ειδικότερα, τα τιμολόγια της ΔΕΗ διαμορφώνονται από 1ης Σεπτεμβρίου ως εξής:
- Για κατανάλωση έως 2000 κιλοβατώρες το τετράμηνο, η νέα τιμή είναι 0,11058 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,0946 που είναι η ισχύουσα χρέωση.
- Από 2000 κιλοβατώρες και πάνω η νέα τιμή διαμορφώνεται σε 0,11936 ευρώ ανά κιλοβατώρα, έναντι 0,10252 τώρα.
- Και για το νυχτερινό ρεύμα η νέα τιμή διαμορφώνεται σε 0,07897 ευρώ ανά κιλοβατώρα έναντι 0,0661 σήμερα.
Οι αυξήσεις στην κιλοβατώρα διαμορφώνονται από 16,4 έως 19,4% και όπως υποστήριξε στο παρελθόν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης θα αντισταθμιστεί από τη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΤΜΕΑΡ. Η μείωση του ΦΠΑ στο 6% από 13%, αποφασίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και έχει ήδη τεθεί σε ισχύ, ενώ η μείωση του ΕΤΜΕΑΡ, αναμένεται να οριστικοποιηθεί την Παρασκευή και κατά τις πληροφορίες θα διαμορφωθεί για την οικιακή κατανάλωση στα 17 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 22,67 ευρώ που είναι τώρα (μείωση 25%).
- Παραμένει η έκπτωση συνέπειας αλλά περιορίζεται στο 5% από 10% που είναι σήμερα. Σημειώνεται ότι η έκπτωση είχε οριστεί αρχικά στο 15% και περιορίστηκε ήδη σε 10% από 1ης Απριλίου 2019.
- Όσον αφορά στη ρήτρα CO2, σημειώνεται ότι η ΔΕΗ έχει ήδη μετακυλήσει μερικώς στη Μέση Τάση τις επιβαρύνσεις που προκύπτουν από την υποχρέωσή της να αγοράζει δικαιώματα για τις εκπομπές ρύπων των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, κυρίως τις λιγνιτικές που είναι οι πιο ρυπογόνες. Τώρα η ίδια ρήτρα εισάγεται σε ήπια μορφή και στα τιμολόγια της Χαμηλής Τάσης. Με τα σημερινά δεδομένα σε σχέση με τις τιμές των δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων δεν θα υπάρξει επιβάρυνση από το μέτρο αυτό στο συνολικό ποσό που πληρώνουν τα νοικοκυριά που είναι πελάτες της ΔΕΗ.
Βάση υπολογισμού της ρήτρας θα είναι η τωρινή επιβάρυνση της ΔΕΗ για τα δικαιώματα εκπομπής η οποία για τη χαμηλή τάση είναι 15,68 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
Σημειώνεται ότι αντίστοιχη ρήτρα που συνδέεται με τη διακύμανση των τιμών χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας («Οριακή Τιμή του Συστήματος») περιλαμβάνεται ήδη στα τιμολόγια των εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας.
Η ΔΕΗ θα προχωρήσει επίσης στην κατάργηση των εκπτώσεων στις χρεώσεις CO2 για τη μέση τάση (βιομηχανίες και μεγάλες εμπορικές αλυσίδες), όπου ήδη εφαρμόζεται η ρήτρα ρύπων.
- Στα άτομα με μηχανική υποστήριξη που είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) η ΔΕΗ θα παρέχει έκπτωση 50% στο ανταγωνιστικό μη επιδοτούμενο κόστος του ρεύματος. Όπως είναι γνωστό το Δημόσιο επιδοτεί τα τιμολόγια των δικαιούχων του ΚΟΤ κατά 0,045 έως 0,075 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Στο ποσό που απομένει μετά την επιδότηση, η ΔΕΗ θα παρέχει έκπτωση 50%. Διευκρινίζεται ότι το μέτρο δεν αφορά τους λοιπούς δικαιούχους του ΚΟΤ, όσους δηλαδή δεν είναι μηχανικά υποστηριζόμενοι.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αίτηση απαλλαγής από το στρατό (Πραγματική Επιστολή)! Πολύ γέλιο!!!
- Αρχισε η επιχείρηση «κόψτε το ρεύμα σε κακοπληρωτές» – Κατέβασαν τις ασφάλειες σε 1.000 ρολόγια
- Tο τέλειο Zara φόρεμα για μια πρόσκληση σε γάμο
- Φωτιά στην Αρτέμιδα: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής
- VAR: Λύθηκε το μυστήριο - Αυτός είχε παραγγείλει τα σουβλάκια (pics)
- Φωτιά τώρα στην Αρτέμιδα
- ΑΕΚ: Φτιάχνουν το… κλίμα – Με συνθήματα η άφιξη στην Τραπεζούντα! (video, pics)
- Στο Πανεπιστήμιο μαζί μάνα και γιος στη Λάρισα!
- Γνωστός ηθοποιός πριν 33 χρόνια σε διακοπές του στην Κεφαλονιά – Τον αναγνωρίζετε;
- «Έπαθα σοκ» λέει ο πρώτος επιτυχών της Ιατρικής Αθηνών για το τηλεφώνημα από τον Μητσοτάκη
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dikaiologitika
- Κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ για την προκήρυξη 2Κ/2019 του ΑΣΕΠ
- Θεσσαλονίκη: Το DNA «έλυσε» την ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ το 2007
- ΑΣΕΠ: Η εξέλιξη σε προκηρύξεις για προσλήψεις στο Δημόσιο (έγγραφο)
- Νεκρός ανασύρθηκε λουόμενος στις Σπέτσες
- ΔΕΗ: Ξεκίνησε η επιχείρηση «κόψτε το ρεύμα» - Κατέβηκαν ασφάλειες σε 1.000 κακοπληρωτές
- Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές της κυβέρνησης στην ηγεσία της Δικαιοσύνης
- Η Πολωνία επαναφέρει το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων - Ζητά δισεκατομμύρια ευρώ από τη Γερμανία
- Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι η νέα διοίκηση του Ζέρβα που αναλαμβάνει από 1η Σεπτεμβρίου
- Καθυστερήσεις στο Κτηματολόγιο σε πέντε περιοχές
- Δέκα εικόνες από την καμμένη γη που άφησε πίσω της η φωτιά στον Βύρωνα (pics)

- Τελευταία Νέα Dikaiologitika
- Αυξήσεις φωτιά στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1η Σεπτεμβρίου - Μαχαίρι στην έκπτωση συνέπειας - Στο κάδρο και οι εργαζόμενοι
- Βάσεις 2019: Συμφοιτητές μάνα και γιος από τη Λάρισα
- Δέντρο έπεσε στο προαύλιο χώρο του ΑΧΕΠΑ
- ΟΑΕΔ: Από τις 9 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις παροχών για τα εισιτήρια θεάτρων
- Ποιες είναι οι επιπτώσεις που έχουν στα παιδιά σας τα φυτοφάρμακα
- Σεισμός τώρα στα Δωδεκάνησα
- ΔΕΗ: Ξεκίνησε η επιχείρηση «κόψτε το ρεύμα» - Κατέβηκαν ασφάλειες σε 1.000 κακοπληρωτές
- Νέες πτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από τις Οινούσσες
- Κόκκινα δάνεια: Ικανοποιημένο με τους Έλληνες το ΕΚΤ - Ποιο παραμένει το προβληματικό σημείο
- Προφυλακίστηκε ο δράστης της διπλής δολοφονίας στην Καβάλα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Προσλήψεις στις φυλακές Δράμας
- Κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ για την προκήρυξη 2Κ/2019 του ΑΣΕΠ
- Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ: Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η παράταση για τις αιτήσεις
- Δέκα εικόνες από την καμμένη γη που άφησε πίσω της η φωτιά στον Βύρωνα (pics)
- Απόδραση κρατουμένων από τις αγροτικές φυλακές Τύρινθας
- La Casa de Papel: Γιατί κόπηκαν οι σκηνές του Νεϊμάρ (vid)
- Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι η νέα διοίκηση του Ζέρβα που αναλαμβάνει από 1η Σεπτεμβρίου
- Τέλος οι αιώνιοι φοιτητές από τα πανεπιστήμια - Ποιες αλλαγές έρχονται
- Επανέρχεται η Δημοτική Αστυνομία στο Ηράκλειο: «Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν»
- Μουντομπάσκετ 2019: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε κόμικ από την FIBA (video)