Βουλή: Παραπομπή Παππά σε ειδικό δικαστήριο αποφασίζει σήμερα η Ολομέλεια

Τι αναμένεται να υποστηρίξει ο πρώην υπουργός σήμερα, στη Βουλή, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος - Υπέρ του θα τοποθετηθεί ο Αλέξης Τσίπρας

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά στο ειδικό δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016, αναμένεται να αποφασίσει σήμερα σε ειδική συνεδρίαση της, η Ολομέλεια της Βουλής.

Με βάση το πόρισμα της

πλειοψηφίας που θα συζητηθεί ο κ Παππάς κατηγορείται για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, που συνιστά πλημμέλημα. Η ΝΔ κάνει λόγο για «την επιχείρηση χειραγώγησης των Μέσων Ενημέρωσης και δημιουργίας του «ΣΥΡΙΖΑ Channel» από τον τότε ισχυρό υπουργό Επικρατείας με “μπροστινό” τον εργολάβο Χρήστο Καλογρίτσα, αποκαλύπτοντας το χρονικό των μυστικών επαφών και των εικονικών συμβάσεων μέχρι τη δημιουργία της εφημερίδας Documento που εκδόθηκε για να προβάλει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάλογη θέση διατυπώνει στο πόρισμα του και το Κίνημα Αλλαγής, που τάσσεται υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να τοποθετηθεί ο Νίκος Παππάς που θα απαντήσει σημείο προς σημείο στο πόρισμα των κομμάτων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «οι σε βάρος του κατηγορίες είναι καθ’ ολοκληρίαν αβάσιμες και παντελώς αναπόδεικτες, και διαψεύδονται όχι μόνον από τα στοιχεία και τις ένορκες καταθέσεις των εξετασθέντων μαρτύρων, αλλά και από την κοινή λογική». Επίσης η βασική υπερασπιστική του γραμμή θα κινείται στην βάση ότι τελικά παραπέμπεται για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα, δηλαδή αυτό της δωροληψίας, που ήταν η βασική του κατηγορία στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Υπέρ του πρώην υπουργού του αναμένεται να τοποθετηθεί ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για ανατροπή της σκευωρίας.

Στη συνεδρίαση δεν θα παραστούν υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη, όπως έγινε και στην πρόταση για την σύσταση της προανακριτικής, στη λογική ότι οι προανακριτικές επιτροπές είναι υπόθεση αποκλειστικά της Βουλής.
Με δεδομένο, πάντως, ότι Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής θα υπερψηφίσουν την πρόταση ο κ. Παππάς θα βρεθεί ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, αφού προηγουμένως η υπόθεση εξεταστεί από το Δικαστικό Συμβούλιο. Στην συνεδρίαση θα στηθεί μια κάλπη για το αδίκημα για το οποίο θα παραπεμφθεί ο πρώην υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα