Ευρωπαϊκό θρίλερ με τα 39 πτώματα στο Έσσεξ: Άγνωστη η διαδρομή του φορτηγού της φρίκης - Το ενδεχόμενο της ασφυξίας εξετάζουν οι Αρχές (pics & vid)

Στο σκοτάδι κινούνται οι έρευνες της βρετανικής αστυνομίας στην υπόθεση φρίκης μετά την ανακάλυψη 39 νεκρών σε φορτηγό στο Έσσεξ.Ένας έφηβος και 38 ενήλικες είναι μεταξύ των θυμάτων, με τις πρώτες εκτιμήσεις να παραπέμπουν σε περιστατικό εμπορίας ανθρώπων, χωρίς πάντως να επιβεβαιώνεται από την αστυνομία. Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο της ασφυξίας καθώς και τις νέες διαδρομές που ακολουθούν οι δουλέμποροι.

Το φορτηγό βρέθηκε σε ένα βιομηχανικό πάρκο στο Grays, ανατολικά του Λονδίνου.«Πρόκειται για ένα τραγικό περιστατικό. Μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε ο επικεφαλής

επιθεωρητής Andrew Mariner, από την αστυνομία του Essex.

Πριν από λίγο, σε δηλώσεις του, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ εμφανίστηκε βέβαιος, ότι το εν λόγω φορτηγό δεν είχε εισέλθει ποτέ στη Βουλγαρία από το 2017. «Το φορτηγό είχε δηλωθεί στη Βουλγαρία από μία Ιρλανδέχα το 2017. Έκτοτε έφυγε από τη χώρα και ουδέποτε ξαναμπήκε σε αυτή», είπε ο Μπορίσοφ, μιλώντας στο ιδιωτικό δίκτυο BTV.

Οι αρχές εργάζονται για να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία των θυμάτων, ενώ ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού συνελήφθη ως ύποπτος. Η ταυτοποίηση των θυμάτων αποτελεί προτεραιότητα για την αστυνομία. Ταυτόχρονα απευθύνει έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει πληροφορίες σχετικά με το δρομολόγιο του φορτηγού ή είδε το φορτηγό να απευθυνθεί στις αρχές.

{https://twitter.com/EssexPoliceUK/status/1186965997930070016}

Μέχρι τώρα γνωρίζουν ότι το φορτηγό εισήλθε στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω του Holyhead το Σάββατο. Και όπως σχολίασαν αξιωματούχοι η διαδρομή της εισόδου στη Βρετανία «είναι ανορθόδοξη».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 25χρονος είναι από τη Βόρεια Ιρλανδία και ήδη ερευνάται για ενδεχόμενη σχέση με εγκληματικές ενέργειες.

(πηγή γραφήματος: The Sun)

Τι είδαν οι αστυνομικοί

Τα θύματα ήταν στριμωγμένα στην καρότσα του κλειστού φορτηγού, εξ ου και ορισμένα μέσα ενημέρωσης εκφράζουν εικασίες ότι πρόκειται για περιστατικό εμπορίας ανθρώπων. Η αστυνομία, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνει προς το παρόν μια τέτοια σύνδεση. Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο της ασφυξίας καθώς και τις νέες διαδρομές που ακολουθούν οι δουλέμποροι.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε τον αποτροπιασμό του μετά την ανακάλυψη 39 πτωμάτων μέσα σ' ένα κοντέινερ ανατολικά του Λονδίνου.

«Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για αυτό το τραγικό συμβάν στο Έσσεξ. Ενημερώνομαι διαρκώς από το υπουργείο Εσωτερικών και θα συνεργαστούμε στενά με την αστυνομία του Έσσεξ για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συνέβη», δήλωσε ο Τζόνσον. «Οι σκέψεις μου πηγαίνουν σε όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους και στους αγαπημένους τους», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

{https://twitter.com/BorisJohnson/status/1186936670169587712}

Από την πλευρά της, η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ εξέφρασε τη θλίψη της. «Συγκλονισμένη και θλιμμένη από αυτό το εντελώς τραγικό συμβάν», έγραψε η Πατέλ στο Twitter. «Η αστυνομία του Έσσεξ συνέλαβε ένα άτομο και πρέπει να τους δώσουμε χώρο για να διεξάγουν τις έρευνές τους».

{https://twitter.com/patel4witham/status/1186931323514097665?s=20}

Ο ιρλανδός πρωθυπουργός Λέο Βαρανκάρ μίλησε για ανθρώπινη τραγωδία, προσθέτοντας ότι θα διεξαχθούν έρευνες για να διαπιστωθεί εάν το φορτηγό είχε περάσει από την Ιρλανδία.

Σε κάθε περίπτωση η αστυνομική έρευνα αναμένεται να διαρκέσει πολύ. Και όπως επισημαίνουν από την Αστυνομία του Έσσεξ η αναγνώριση των θυμάτων θα είναι μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα