Βούλα: Κατασκευή πεζογέφυρας στην παραλιακή λεωφόρο

Την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 στις 6μ.μ θα πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση σχετικά με το έργο κατασκευής πεζογέφυρας στη Λεωφόρο Καραμανλή στη δημοτική ενότητα της Βούλας.

Ένα έργο μεγάλης σημασίας για τη βιώσιμη κινητικότητα, την ασφάλεια των πεζών και της αποφυγής ατυχημάτων στο σημείο, έχει δρομολογήσει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με την κατασκευή πεζογέφυρας στην Λεωφόρο Κ. Καραμανλή στο ύψος των οδών Ήρας και Διός, στη Βούλα.

Πρόκειται για το ύψος της παιδικής χαράς στο κέντρο Notos.

Η γέφυρα θα έχει άνοιγμα μήκους 38 μέτρων, με το οποίο γεφυρώνεται το οδόστρωμα της λεωφόρου και τα εκατέρωθεν πεζοδρόμια. Ο συνολικός λειτουργικός σχεδιασμός του έργου, έγινε κατά τρόπο που να εξυπηρετεί άτομα με αναπηρίες.

Η βασική ιδέα σχεδιασμού της γέφυρας –της οποίας ο συνολικός φορέας προβλέπεται μεταλλικός– αναφέρεται σε καλωδιακή γέφυρα της οποίας τα καλώδια ανάρτησης μπορεί να θεωρηθεί ότι αισθητικά παραπέμπουν σε σχοινιά ιστιοφόρων που συχνά πλέουν στην παρακείμενη ακτή.

Η πρόσβαση των πεζών, θα διενεργείται με κυκλικές ράμπες. Δεν προβλέπεται η ύπαρξη ανελκυστήρων, καθώς η πεζογέφυρα έχει τον χαρακτήρα της περιπατητικής γέφυρας. Επιπλέον, με βάση την εμπειρία των μελετητών, οι δημόσιοι ανελκυστήρες χρειάζονται πολύ συχνά συντήρηση καθώς οι φθορές που προκαλούνται από επικίνδυνα και αντικοινωνικά στοιχεία είναι συχνό φαινόμενο σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Τονίζεται ότι η κατασκευή ελέγχθηκε διεξοδικά λόγω της ιδιομορφίας της, με βάση όλους τους σύγχρονους διεθνείς κανονισμούς που αφορούν σε παρόμοια έργα.

Αξίζει να υπογραμμιστεί, πως τα τελευταία 25 χρόνια, επί της Λεωφόρου Καραμανλή έχουν χάσει τη ζωή τους 75 άνθρωποι.

πηγή: notia.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα