«Βόμβα» Politico: «Οι Ρώσοι μπορούν να ανταλλάξουν τα συμβατικά όπλα με πυρηνικά, θα είναι.. αργά όταν το καταλάβουν οι ΗΠΑ»

Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν πως μπορεί να είναι πολύ αργά όταν θα υπάρξουν σαφείς ενδείξεις για πυρηνικό χτύπημα της Ρωσίας.

Οι Υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ και των συμμάχων τους εντείνουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό τυχόν ρωσικών στρατιωτικών κινήσεων ή επικοινωνιών που θα αποτελούσαν ενδείξεις εντολής εκ μέρους του Βλαντίμιρ Πούτιν για τη χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία, σύμφωνα με πέντε νυν και πρώην Αμερικανούς αξιωματούχους.

Όπως σημειώνει, ωστόσο, το Politico, οποιεσδήποτε ενδείξεις

ότι ο αλλοπρόσαλλος Ρώσος ηγέτης έχει αποφασίσει να προχωρήσει στο αδιανόητο - «σε μια απελπισμένη προσπάθεια να πάρει και πάλι τα ηνία ή να εκφοβίσει τη διεθνή κοινότητα για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του» - θα μπορούσαν να έρθουν πολύ αργά, προειδοποίησαν οι ίδιες πηγές.

Άλλωστε, τα περισσότερα αεροσκάφη της Ρωσίας - μαζί με τους εκτοξευτές συμβατικών πυραύλων και ρουκετών - μπορούν να μεταφέρουν μικρότερα, τακτικά πυρηνικά όπλα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για πιο στοχευμένη χρήση στο πεδίο της μάχης από ό,τι τα στρατηγικά όπλα, όπως οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι.

Αυτό σημαίνει ότι, εκτός κι αν ο Πούτιν ή οι διοικητές του επιδιώξουν να γίνει εκ των προτέρων γνωστο, οι ΗΠΑ μπορεί να μην μάθουν ποτέ πως οι ρωσικές δυνάμεις αντάλλαξαν τα συμβατικά πυρομαχικά με ατομικές βόμβες.

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις», δήλωσε αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης με πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις πυρηνικές δυνάμεις και τη στρατηγική της Μόσχας, ο οποίος - όπως και άλλοι που ερωτήθηκαν από το Politico - δεν είχε την άδεια να μιλήσει δημοσίως.

Οι πρόσφατες πρωτοβουλίες της Δύσης περιλαμβάνουν ενίσχυση των αποστολών των ΗΠΑ και των συμμάχων - στον αέρα, το διάστημα και τον κυβερνοχώρο - αλλά και μεγαλύτερη στήριξη σε εμπορικούς δορυφόρους απεικόνισης της γης για την ανάλυση των ρωσικών μονάδων στο πεδίο, που μπορεί να είναι σε θέση να λάβουν την πυρηνική εντολή, δήλωσε ο αξιωματούχος.

#ΡΩΣΙΑ #ΠΥΡΗΝΙΚΑ_ΟΠΛΑ #ΒΟΜΒΕΣ #ΠΟΥΤΙΝ #Politico
Keywords
Τυχαία Θέματα