Με τι καιρό μπαίνει ο Οκτώβρης - Πρόγνωση

Καλά και κακά τα νέα για τον καιρό τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις των μετεωρολόγων και της ΕΜΥ.Με καλό καιρό και ανεβασμένες θερμοκρασίες μπαίνει ο Οκτώβριος. Όμως, το... καλοκαιράκι δεν θα κρατήσει για πολύ, αφού η αλλαγή στο σκηνικό θα έρθει πολύ σύντομα και θα ξαναφθινοπωριάσει. Ας…

Κλέαρχος Μαρουσάκης

Τις βροχές την Πέμπτη και την Παρασκευή στη δυτική κυρίως Ελλάδα,

θα διαδεχθεί η καλοκαιρία και στη συνέχεια θα έρθει και πάλι... χειμώνας. Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκη οι νοτιάδες από την Παρασκευή ανεβάζουν τη θερμοκρασία, με το θερμόμετρο να δείχνει το Σαββατοκύριακο πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου σε κεντρική, ανατολική και νότια Ελλάδα.

Σάκης Αρναούτογλου

Στη χθεσινή του πρόγνωση ο προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου έκανε λόγο για καλοκαίρι από την Παρασκευή έως και την Κυριακή. Ωστόσο, από το βράδυ της Κυριακής και μετά τις 3 - 4 Οκτωβρίου ο καιρός θα παρουσιάσει χειμωνιάτικες διαθέσεις. Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά πρώτα από τα κεντρικά και βόρεια τμήματα της Ελλάδας.

ΕΜΥ

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ το Σάββατο θα υπάρξουν στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια όπου από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 που το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά και τα νότια.

Για την Κυριακή η ΕΜΥ αναφέρει πως στα βόρεια τις πρωινές ώρες θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Η προοπρική για τη Δευτέρα έχει ως εξής. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Keywords
Τυχαία Θέματα