Βολοντίμιρ Ζελένσκι: O Ερντογάν «έκλεισε» τη Μαύρη θάλασσα για τα ρωσικά πολεμικά πλοία, διαψεύδει η Ρωσία

«Ευχαριστώ τον φίλο μου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον λαό της Τουρκίας για την ισχυρή υποστήριξή τους», έγραψε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε tweet που έκανε λίγα λεπτά πριν

«Ο Ερντογάν θα κλείσει τα Στενά του Βοσπόρου. Ευχαριστώ τον φίλο μου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον λαό της Τουρκίας για την ισχυρή υποστήριξή τους. Η απαγόρευση διέλευσης ρωσικών πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα και η σημαντική στρατιωτική και ανθρωπιστική υποστήριξη για την Ουκρανία είναι εξαιρετικά σημαντικές σήμερα.

Οι άνθρωποι της Ουκρανίας δεν θα το ξεχάσουν ποτέ αυτό!» γράφει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο tweet που έκανε πριν από λίγο.

Παράλληλα, η ουκρανική συνοριοφυλακή είπε πως η Ρωσία έκλεισε το βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας για τη ναυσιπλοΐα. «Η παρουσία πλοίων σε αυτήν τη ζώνη θα αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική απειλή», αναφέρθηκε σε ανακοίνωση.

Η Ρωσία απαντά ότι δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση για απαγόρευση του περάσματος των ρωσικών πολεμικών πλοίων από την Τουρκία, όπως αναφέρει το πρακτορείο Interfax.

Εάν συνέβαινε, ένα κλείσιμο θα παραβίαζε τη Συνθήκη για τα κράτη της Μαύρης Θάλασσας.

«Υπάρχουν εικασίες ότι το tweet του Ζελένσκι μπορεί να ήταν ένα αίτημα για την Τουρκία να αναλάβει δράση, παρά μια επιβεβαίωση ότι θα ίσχυε», λέει σε δημοσίευμά του ο Guardian μεταφέροντας τα όσα αναφέρει το Interfax.

Keywords
Τυχαία Θέματα