Βlockbuster βιολογικό φάρμακο δοκιμάζεται κατά του κορονοϊού

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δήλωσε την Τετάρτη ότι θα μελετήσει εάν το φάρμακο που συνταγογραφείται περισσότερο στον κόσμο, το adalimumab, αποτελεί μια αποτελεσματική θεραπεία για ασθενείς με COVID-19, στην τελευταία προσπάθεια επαναχρησιμοποίησης των υπαρχόντων φαρμάκων ως πιθανών θεραπειών κορανοϊού. 

Το Adalimumab που πωλείται από την Abbvie, είναι ένας τύπος αντιφλεγμονώδους γνωστού ως φάρμακο κατά της νέκρωσης όγκων (anti-TNF). Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι οι ασθενείς με COVID-19 που λαμβάνουν ήδη φάρμακα κατά του TNF για φλεγμονώδη νόσο του εντέρου και φλεγμονώδη αρθρίτιδα

είναι λιγότερο πιθανό να εισαχθούν στο νοσοκομείο, δήλωσε η Οξφόρδη.

Η δοκιμή της Οξφόρδης, που ονομάζεται AVID-CC, θα στοχεύει στη θεραπεία ανθρώπων στην κοινότητα, ειδικά σε κέντρα φροντίδας, είπε το πανεπιστήμιο. Θα εγγράψει έως και 750 ασθενείς από τις υπηρεσίες κοινοτικής φροντίδας σε όλη τη Βρετανία.

Η διαθεσιμότητα βιολογικών παρόμοιων εκδόσεων του φαρμάκου θα το καθιστούσε προσιτό αν οι δοκιμές ήταν επιτυχημένες, δήλωσε η Οξφόρδη. Η Novartis κάνει μια από τις εναλλακτικές λύσεις, το Hyrimoz.

Η έρευνα εντόπισε ορισμένες θεραπείες για νοσοκομειακούς ασθενείς με COVID-19, συμπεριλαμβανομένου της ρεμδεσιβίρης της Gilead καθώς και του γενόσημου στεροειδούς φαρμάκου δεξαμεθαζόνης.

Για τη θεραπεία ποιων ασθενειών χρησιμοποιείται η ανταλιμουμάμπη

Keywords
Τυχαία Θέματα