Αποστακτήρια Καλλικούνη: Καινοτομία και εξαγωγές σε όλο τον κόσμο

Νέας γενιάς προϊόντα από τα Αποστακτήρια Καλλικούνη τοποθετούνται στην ελληνική και τη διεθνή αγορά.

Τα Αποστακτήρια Καλλικούνη, 170 χρόνια μετά την ίδρυσή τους, διαθέτουν σύγχρονες εγκαταστάσεις στη ΒΙΠΕ Μεσσηνίας, όπου συναντά κανείς υποδειγματική συστοιχία αποστακτήρων σε πλήρη λειτουργία. Μάλιστα, το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας, εκείνο της διπλής αποστάξης - «la bonne chauffe» -, διασφαλίζει την πολύτιμη «καρδιά» του αποστάγματος, που «σχηματοποιείται» πλέον σε ένα ευγενές απόσταγμα

αρωματικού και γευστικού βάθους. Παράλληλα, μέσω του δικτύου υπερδιεισδυτικών εκχυλιστήρων, «τρυγούνται» βότανα και φρούτα της πλούσιας ελληνικής γης, αποδίδοντας τους χυμούς και τα αιθέρια έλαιά τους στη διάθεση του «master blender» των Αποστακτηρίων Καλλικούνη.

Τα Αποστακτήρια Καλλικούνη τόλμησαν την υπέρβαση στα πεπερασμένα όρια μίας συμβατικής ποτοποιίας: επιστρατεύοντας τη συσσωρευμένη επιστημονική και εργαστηριακή εμπειρία δύο αιώνων περίπου, επέλεξαν να συνθέσουν μία «Noble» σειρά εννέα εμβληματικών προϊόντων τα οποία θα λειτουργήσουν ως «greek ambassadors» στις διεθνείς αγορές. Στόχος είναι να αποτελέσουν σημείο αναφοράς των δυνατοτήτων που έχει η χώρα μας στο να παράγει ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα τα οποία βασίζονται στην πλούσια βιοποικιλότητα και πολύτιμη χλωρίδα της.

Εξαγωγές από τα Αποστακτήρια Καλλικούνη

Σε αυτό το πλαίσιο, τα Αποστακτήρια Καλλικούνη ανέλαβαν ήδη να προμηθεύουν αμερικανική εταιρεία στο Los Angeles, με «Vodka» τριπλής αποστάξεως «Αποστακτήρια Καλλικούνη». Η συγκεκριμένη βότκα είναι υπερυψηλής καθαρότητας και προέρχεται από δημητριακά βιολογικής γεωργίας. Για τις ανάγκες του εγχειρήματος δε, στις εγκαταστάσεις στη ΒΙΠΕ Μεσσηνίας προστέθηκε συγκρότημα κλασματικής απόσταξης.

Άλλωστε στις ΗΠΑ, εδώ και τρία χρόνια τα Αποστακτήρια Καλλικούνη εξάγουν το ρακόμελο «Greek-lightning» το οποίο εξαπλώθηκε μέσω των αμερικανικών Πανεπιστημίων στην αγορά. Με επιτυχία στέφθηκε και η πορεία του Alexander Brandy 7 αστέρων.

Επιπλέον, μέσω του ρωσικού εισαγωγικού οίκου Aquamarine - που είναι θυγατρική ρώσικης ενεργειακής εταιρείας -, εξασφαλίστηκε για τα επόμενα πέντε χρόνια άδεια εισαγωγής στη Ρωσία για τα παλαιωμένα αποστάγματα «Alexander Brandy X.O & Grand Reserve». Σημειώνεται ότι τα δύο πρώτα κοντέινερς έχουν ήδη τοποθετηθεί στην αγορά της Μόσχας.

Διεθνής διάκριση

Ξεχωριστή θέση στις εξαγωγές της εταιρείας κατέχει το προϊόν «Gin Old-sport», το οποίο είναι αποτέλεσμα απόσταξης δώδεκα βοτάνων και μαστίχας Χίου και έχει βραβευτεί δύο φορές σε Διεθνή Διαγωνισμό βρετανικού οργανισμού στο Λονδίνο. Ανάμεσα σε 700 δείγματα από 60 διαφορετικές χώρες, στο «Mediteranian Futures and Endeavors» το «Old-Sport Gin» των «Callicounis Distilleries» κατετάγη δεύτερο αποσπώντας την Ασημένια Διάκριση. Το προϊόν έχει αποκτήσει πλέον φανατικούς φίλους σε κάθε γωνιά της γης, εξάγεται σε οκτώ χώρες, ενώ αποτελεί βασικό συστατικό για cocktails με μεσσηνιακό βιολογικό λάδι.

Τη σειρά «Noble» συμπληρώνουν:

το παλαιωμένο σε δρύινα γαλλικά βαρέλια «X.O. Brandy Alexander»το παλαιωμένο Ρούμι Albatrosτο απόσταγμα Μαστίχης Χίουτο ευγενές απόσταγμα Ouzo Xeniaτο Ερυθρό Vermouth «Pikron» με παλαιωμένα γλυκά κρασιάτο κλασσικό με βραβευμένη συσκευασία Bitter Amaroτο Rakomelo Remedyτο liqueur Vissino BrandyΝέες παραγωγικές δραστηριότητες

Τα Αποστακτήρια Καλλικούνη, ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη ήπιας θεραπευτικής παρέμβασης και ενίσχυσης της σωματικής και ψυχικής υγείας του ανθρώπου, επιστράτευσαν την πολύχρονη εμπειρία τους κατά την παρασκευή ποτών, εκχυλίσεων και αποστάξεων φυτικών σκευασμάτων από το πολύτιμο φυτικό απόθεμα της Ελλάδας και ανέπτυξαν τα τελευταία τρία χρόνια μια νέα παραγωγική δραστηριότητα στο χώρο των παραφαρμακευτικών σκευασμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής, τυποποιώντας οκτώ γεύσεις πόσιμης φρέσκιας αλόης.

Ταυτόχρονα, στα πλαίσια της επιδιωκόμενης αισθητής μείωσης κατανάλωσης αλκοόλ, η εταιρεία επεκτάθηκε πρόσφατα στην εμφιάλωση εννέα χαμηλόβαθμων έτοιμων ανθρακούχων cocktails. Ακόμη, εμφιαλώνουν μία ποικιλία συμπυκνωμένων έτοιμων cocktails σε συσκευασία ασκού τα οποία προορίζονται για επαγγελματική χρήση κυρίως σε ξενοδοχειακές μονάδες. Το γεγονός ότι οι επισκέπτες από το εξωτερικό θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν ελληνικά αλκοολούχα ποτά, κρασιά, αναψυκτικά, εμφιαλωμένα νερά, με τα θρεπτικά τους συστατικά και στη σωστή αναλογία γευμάτων με ελαιόλαδο, δημιουργεί σύμφωνα με την εταιρεία τις προϋποθέσεις ώστε να τα αναζητήσουν στη συνέχεια στη χώρα τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι ΗΠΑ όπου τα ελληνικά καταναλωτικά προιόντα είναι περιζήτητα και χαρακτηρίζονται ως απολύτως ασφαλή, υψηλής θρεπτικής αξίας και σταθερών και πλουσίων παραδοσιακών οργανοληπτικών ιδιοτήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αποστακτήρια Καλλικούνη, Καινοτομία,apostaktiria kallikouni, kainotomia