Βίντεο με δηλώσεις Σαμαρά για την «Μακεδονία» παραθέτει το Μαξίμου

«Συμφωνεί ή διαφωνεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης με τον πρώην Πρόεδρο του κόμματός του και πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος σε συνέντευξή του στις 28/11/2009 έλεγε πως εάν στη γείτονα δεχθούν το erga omnes "να συζητήσουμε εμείς για το τι πρέπει να κάνουμε παρακάτω" και πως "είμαι μαζί με τις κόκκινες γραμμές" που έθεσε ο Κώστας Καραμανλής το 2008, δηλαδή σύνθετη ονομασία ενιαία για όλες τις χρήσεις;»

Τα παραπάνω αναφέρει σε σχόλιο του το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την θέση

της ΝΔ για το Σκοπιανό ζήτημα την ώρα που συνεδριάζει η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ με επίκεντρο την θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Το βίντεο που ακολουθεί και παραθέτει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού είναι από συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στις 28.11.2009.

Όπως προκύπτει από το παραπάνω βίντεο που παραθέτει το Μαξίμου ο κ. Σαμαράς έλεγε:

"Στο θέμα των Σκοπίων έχει βάλει ο Καραμανλής κόκκινες γραμμές. Είμαι μαζί με αυτές τις κόκκινες γραμμές , όμως, διαλέγω αυτή τη στιγμή ένα σημαντικό κομμάτι από τις κόκκινες γραμμές, εν όψει του ότι, όταν έχεις μια διαπραγμάτευση δεν λες όλα από την αρχή, ''πάρτε τα'', γιατί τότε ο άλλος ξεκινά να διαπραγματεύεται από εκεί που εσύ σταμάτησες και είπες μέχρι εδώ τα δέχομαι. Ξεκινά παρακάτω. Τι είναι η ''κόκκινη'' γραμμή που ενδιαφέρει; Είναι αυτό που οι Σκοπιανοί θεωρούν αδιανόητο γι αυτούς, το να δώσουν δηλ μια κοινή ονομασία για τη χώρα τους, και στο εσωτερικό, και έναντι τρίτων χωρών και έναντι των διεθνών οργανισμών. Αυτό που ο Καραμανλής το έχει πει και έμεινε ως περίφημος όρος erga omnes. Αυτό οι Σκοπιανοί δεν το δέχονται και κατά την άποψή μου δεν πρόκειται να το δεχθούν, δηλαδή, την λεγόμενη Συνταγματική τους ονομασία να την αλλάξουν. Εγώ βλέπω ότι δεν θα το κάνουν. Και είπα αν αυτοί κάποια στιγμή το δεχτούν και την αλλάξουν να συζητήσουμε εμείς για το τι πρέπει να κάνουμε παρακάτω....»

Με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή, παρουσία και των δύο πρώην πρωθυπουργών, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, ο αρχηγός της ΝΔ θα επαναλάβει ότι συμμερίζεται την ευαισθησία των πολιτών γύρω από το ζήτημα της ονομασίας η οποία εκφράστηκε στη συγκέντρωση της Κυριακής και αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να ξεδιπλώσει τον γαλάζιο σχεδιασμό αναφορικά με τη στάση της ΝΔ.

Η ομιλία του προέδρου της ΝΔ ενώπιον των στελεχών της Πολιτικής Επιτροπής θα χαρακτηριστεί, από τους ιδιαίτερα υψηλούς τόνους εναντίον του Αλέξη Τσίπρα για μια σειρά θεμάτων, με πρώτο, αυτό των Σκοπίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα