Βίαια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: Τα ασύλληπτα μέλη του τάγματος εφόδου - Ο υποστηρικτικός ρόλος 150 χούλιγκαν στη Ριζούπολη

Οι φόβοι της αστυνομίας για πολλά ασύλληπτα άτομα που συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή. Αντιμέτωποι με 150 άτομα βρέθηκαν αστυνομικοί στη Ριζούπολη μετά τα επεισόδια έξω από το Opap Arena.

Από καταθέσεις που έδωσαν προανακριτικά αστυνομικοί της ομάδας Δράση, αποκαλύπτεται ότι Κροάτες χούλιγκαν, αμέσως μετά τα αιματηρά επεισόδια στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας κατάφεραν να διαφύγουν

προς τα στενά της Ριζούπολης. Εκεί, σύμφωνα με τα όσα καταθέτουν οι αστυνομικοί, είχαν την υποστήριξη περίπου 75 δικυκλιστών, ώστε να ξεφύγουν από το ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ.

"Όταν φτάσαμε στον Περισσό αποβιβαστήκαμε από το υπηρεσιακό μας λεωφορείο και κινηθήκαμε πεζοί, περίπου τριακόσια μέτρα έως το κατάστημα Lidl που βρίσκεται στην οδό Παπαναστασίου. Όπως κινούμασταν μέχρι να φτάσουμε στο Lidl είδαμε να βρίσκονται εκεί περίπου πέντε με έξι δίκυκλα, με δύο επιβάτες το καθένα. Αυτοί μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία μας έκαναν αναστροφή και διέφυγαν προς το κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας. Μετά από νεότερη ενημέρωση επιβιβασθήκαμε στο υπηρεσιακό λεωφορείο και μεταβήκαμε στη Ριζούπολη. Περί την 23.50 ώρα, όταν φτάσαμε στο γήπεδο της Ριζούπολης, από την πλευρά της Ανθέων, είδαμε να βρίσκονται εκεί ομάδα με περίπου πενήντα δίκυκλα με δύο επιβάτες το καθένα, σχεδόν τριάντα μέτρα μακριά μας. Μόλις μας αντιλήφθηκαν και εκείνοι, ανέστρεψαν τα οχήματά τους και διέφυγαν στο σύνολό τους με κατεύθυνση προς την οδό Χαλκίδος", αναφέρει χαρακτηριστικά ο αστυνομικός.

Το τετ-α-τετ των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, με τους επικίνδυνους χούλιγκαν γίνεται 40 λεπτά μετά τη συμπλοκή και το μαχαίρωμα του Μιχάλη Κατσουρή.

"Χωριστήκαμε σαν διμοιρία σε δύο ομάδες και εγώ με την δεύτερη ομάδα, πραγματοποιήσαμε τακτική κίνηση προς τα άτομα εντός της οδού Ανθέων, με κατεύθυνση ομοίως με τα άτομα προς την οδό Χαλκίδος. Στο χωμάτινο παρκάκι που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Ανθέων και Αμασίου, προλάβαμε τρία άτομα πεζά, τα οποία μόλις φτάσαμε στο ύψος που βρίσκονταν, έπεσαν στο έδαφος, όπου και τους ακινητοποιήσαμε".

Άλλη ομάδα αστυνομικών που επίσης έλαβε εντολή να μεταβεί στη Ριζούπολη, αναφέρει σε προανακριτική κατάθεση ότι ήρθε αντιμέτωπη με περίπου 150 άτομα.

"Την 23.35 εντοπίσαμε στην συμβολή των οδών Προμπονά και Αριοβαρζανού μια ομάδα ατόμων, 150 περίπου, τα οποία έφεραν σκουρόχρωμα ρούχα και κινήθηκαν προς την οδό Αριοβαρζανού. Τα ανωτέρω άτομα τα ακολουθούσαν έτερες αστυνομικές δυνάμεις και μας ενημέρωσαν ότι τα άτομα αυτά, συμμετείχαν στα επεισόδια και είχαν τραπεί σε φυγή", αναφέρει ο Κ.Κ.

Επίθεση στους άνδρες της ομάδας Δράση

Οι Κροάτες χούλιγκαν επιτέθηκαν στους άνδρες της ομάδας Δράση, στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν τη σύλληψη.

"Κινούμενοι επί της Ανθέων τα άτομα αυτά κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος μας και ενήργησαν επίθεση σε βάρος των ομάδων ΔΡΑΣΗ, με τα χέρια και τα πόδια τους. Εμείς περί ώρα 23.40 καταφέραμε και ακινητοποιήσαμε τέσσερις εξ αυτών. Δεσμεύσαμε τα τέσσερα άτομα και τα προσαγάγαμε στην έδρα της Υπηρεσίας για τα περαιτέρω. Κατά την δέσμευσή τους δεν ανηύραμε στην κατοχή τους κάποιο παράνομο αντικείμενο και δεν ανέφεραν τίποτα. Ήταν και οι τέσσερις αλλοδαποί. Συνολικά τα άτομα που προσήχθησαν στην Υπηρεσία σας από εμάς και τις ομάδες ΔΡΑΣΗΣ είναι 84", σημειώνει χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του.

Βάσει αυτών των καταθέσεων, αλλά και λοιπών στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους, οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι τα περίπου 150 άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες και κατάφεραν να διαφύγουν, βρίσκονταν εκεί για να παρέχουν κάλυψη στους Κροάτες χούλιγκαν που καταδιώκονταν από την αστυνομία.

#ΝΕΑ_ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ #ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ #ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ #ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βίαια, Φιλαδέλφεια, 150, Ριζούπολη,viaia, filadelfeia, 150, rizoupoli