Βαρουφάκης: Καθοριστικό λάθος ότι εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα (vid)

Ως το μεγαλύτερο και πιο καθοριστικό του λάθος κατά τη θητεία του ως υπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ο Γιάνης Βαρουφάκης την εμπιστοσύνη, που έδειξε στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Ο κ. Βαρουφάκης σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο OneTv, μεταξύ άλλων μίλησε για το διυπουργικό νομοσχέδιο και τη διάταξη για το επιτελικό κράτος, αλλά και για

το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη ρύθμιση για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Αναφερόμενος δε, ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25, στην επιλογή του κ. Κοντολέοντος από τον πρωθυπουργό για τη θέση του αρχηγού της ΕΥΠ δήλωσε πως «Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι αυτές οι επιλογές γίνονται με έναν τρόπο αδιαφανή και δεν εξασφαλίζει τη σωστή λειτουργία μιας πάρα πολύ ισχυρής υπηρεσίας».

«Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στον διορισμό του αρχηγού της ΕΥΠ, γιατί είναι μια υπηρεσία με τεράστια δύναμη και όσο μεγαλύτερη και πιο αδιαφανή δύναμη έχει μια υπηρεσία τόσο περισσότερο κινδυνεύουν τα δικαιώματά μας και η υπόσταση του ελληνικού κράτους» δήλωσε χαρακτηριστικά.Για την πολιτική στρατηγική του κόμματός του, υποστήριξε πως «κάνουμε έναν μονομέτωπο αγώνα εναντίον της συγκεκριμένης αυταρχικής και παρασιτικής ολιγαρχίας που εισάγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ενώ για τη δημιουργία του ΜέΡΑ25 τόνισε πως «αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κιοτέψει, δε θα είχαμε κανέναν λόγο να κατέβουμε στις εκλογές ούτε να εκλεγούμε. Μπήκαμε εκεί γιατί υπάρχει πλέον μια αγαστή σύμπραξη που κρύβεται πίσω από μια κοκορομαχία», την οποία χαρακτήρισε ως «μνημονικό τόξο».

Αναφορικά με την περίοδο του 2015 υποστήριξε πως η τότε απειλή των δανειστών για απομάκρυνση της Ελλάδας από το ευρώ ήταν απολύτως κούφια και πως ο μεγαλύτερός του φόβος ήταν η ερημοποίηση της χώρας εντός του ευρώ.Η πρόταση του κόμματός του για το πανεπιστημιακό άσυλο είναι «μια υπηρεσία περιφρούρησης του ασύλου, η οποία να αποτελείται από ένστολους, υπαλλήλους του πανεπιστήμιου, προσλαμβανόμενων από τις πρυτανικές αρχές με τη σύμφωνη γνώμη των φοιτητικών συλλόγων και οι οποίοι θα λογοδοτούν στο πανεπιστήμιο και θα είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν σε μια δύσκολη στιγμή αν θα πρέπει να καλέσουν την αστυνομία ή όχι».

Για τη πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει και τη διάταξη για την κατάργηση του ασύλου, την οποία θα καταψηφίσουν, υποστήριξε πως «η κατάργηση του ασύλου σηματοδοτεί την αρχή μιας διαδικασίας που θα μας πάει στη συνεχή υποβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου και στην ιδιωτικοποίηση de facto κομματιών του».

Τέλος, για την κυβερνησιμότητα των δήμων και των περιφερειών θεωρεί πως βασικό κομμάτι είναι η αξιολόγηση, η οποία να πραγματοποιείται από επιτροπές κρίσης των δημοσίων υπαλλήλων. Οι επιτροπές αυτές θα αποτελούνται από δημόσιους υπαλλήλους και πολίτες οι οποίοι αμφότεροι θα επιλέγονται με κλήρωση. «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσεις μια αξιοκρατική κρίση των δημοσιών υπαλλήλων και να κρίνεις μια υπηρεσία», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα