Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Μιλάτε εσείς για αποστάτες; Να είστε πιο προσεχτικός, λόγω οικογενειακής παράδοσης

«Σε δέκα μέρες από σήμερα συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη μέρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής, της μεγάλης ανατροπής του παλιού πολιτικού συστήματος» ανέφερε απο το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας στη συνέχεια το έργο της κυβέρνησης απο την ένταξη στο τρίτο μνημόνιο μέχρι την λήξη.

Κατά την διάρκεια της

ομιλίας του για την ψήφο εμπιστοσύνης έπλεξε το εγκώμιο του πρώην συγκυβερνώντα του Πάνου Καμμένου λέγοντας πως «στήριξε και συνέβαλε καθοριστικά σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης και ανασύνταξης μιας κοινωνίας που είχε γονατίσει από τη λιτότητα και τον αυταρχισμό». Μάλιστα χαρακτήρισε ως «έντιμη και ειλικρινή» την συνεργασία τους που θα τιμάει και θα την σέβεται πάντοτε. « Έμελλε όμως οι πολιτικές και ιδεολογικές μας διαφορές να παράξουν κάποια στιγμή τα αποτελέσματα τους. Δεν ήταν αναπόφευκτο αλλά έτσι έγινε. Διότι άλλωστε, αυτό είναι το πυρηνικό χαρακτηριστικό της δημοκρατίας και της δημοκρατικής πολιτικής: να συγκλίνεις και να προχωράς μαζί εκεί που μπορείς και για όσο μπορείς» συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε επίσης και το ζήτημα των Σκοπίων λέγοντας πως η συνείδηση του και το πατριωτικό του καθήκον, του επέβαλλαν να αξιοποιήσει την ιστορική ευκαιρία για την αλλαγή της ηγεσίας της ΠΓΔΜ και την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Από την πρώτη στιγμή, μαζί με τον τότε υπουργό εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, δοθήκαμε με την ψυχή και το σώμα μας σε μια μεγάλη προσπάθεια για την επίλυση της διαφοράς για την ονομασία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας» συμπλήρωσε. « Είμαι βέβαιος ότι πράξαμε το σωστό, το εθνικά ωφέλιμο, το πατριωτικό» τόνισε.

« Πατριωτισμός τέλος δεν είναι να είσαι υποκριτής και καιροσκόπος απέναντι στα μεγάλα εθνικά θέματα. Αλλά να λες με θάρρος τη γνώμη σου για τα εθνικά θέματα, χωρίς να υπολογίζεις το πολιτικό κόστος. Να βάζεις μπροστά από το κομματικό όφελος, το εθνικό όφελος. ¨Όχι να αλλάζεις άποψη για τα κρίσιμα και ιστορικής σημασίας εθνικά θέματα, με βάση το πρόσκαιρο, το συγκυριακό κομματικό όφελος» ανέφερε.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας πως παριστάνει ότι διαφωνεί με το Σκοπιανό για να σώσει το «κομματικό της μαγαζί». « Για όλους αυτούς, θα πω απλά ότι η στάση τους είναι πολιτικά και ηθικά ανέντιμη. Γιατί δεν διαφωνούν στην ουσία. Αλλά ψάχνουν να εφεύρουν ψεύτικα δήθεν σκοτεινά σημεία για να ψαρέψουν στα θολά νερά του συντηρητικού ακροατηρίου. Εκεί βρίσκεται κατά την άποψη μου η διαφορά τους με τους ΑΝΕΛ. Γνώριζα εξ αρχής ότι η τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου ήταν διαφορετική» συμπλήρωσε. Επίσης χαρακτήρισε κυβέρνηση «κουρελού» την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου και καταλόγισε πανικό και στρατηγικό αδιέξοδο στη ΝΔ λέγοντας πως δεν τόλμησε να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας. Τέλος εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως ειδικά ο αρχηγός της ΝΔ δεν θα πρέπει να μιλάει για αποστάτες. « Μιλάτε για αποστάτες, εσείς ειδικά θα έπρεπε να είστε πιο προσεχτικός, λόγω οικογενειακής παράδοσης, όταν χρησιμοποιείτε αυτόν τον όρο. Γιατί ιστορικά ο όρος αυτός έχει καθιερωθεί για να περιγράψει τη κίνηση βουλευτών που στηρίζουν τη κοινοβουλευτική πλειοψηφία να αποχωρήσουν από αυτήν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα σχέδια των αντιπάλων της κυβέρνησης. Και όχι το αντίθετο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα