Τσίπρας σε Κ.Ε: «Όσοι έχουμε θέση ευθύνης να μιλάμε λιγότερο»

Σφοδρή επίθεση στον Γιάννη Στουρνάρα από τον Αλέξη Τσίπρα κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - Έμμεση απάντηση στον Καμμένο περί αμυντικού τόξου

"Να μιλάμε λιγότερο και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Και να μιλάμε όταν πρέπει να μιλήσουμε κι όχι όταν δεν πρέπει" ανέφερε

κατά την ομιλία του από το βήμα της Κεντρική Επιτροπή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών πέταξε «καρφί» και για τον πρόεδρο της ΝΔ τονίζοντας πως την πορεία της κυβέρνησης δεν μπορεί να την ανακόψει κανείς.

Έστειλε σαφές μήνυμα προς τα Σκόπια τονίζοντας πως χωρίς συνταγματική αναθεώρηση δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει η συμφωνία των Πρεσπών.

Δεν απέφυγε να πετάξει το γάντι προς την αξιωματική αντιπολίτευση καθώς τόνισε πως σε λίγες μέρες θα αρχίσει να φέρνει στην βουλή τα μέτρα που εξήγγειλε στην ΔΕΘ. «Θα φέρει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης προ των ευθυνών της διαρκώς ανέξοδης, αδιέξοδης, ψευδούς και καταστροφολογικής ρητορικής τους».

«Εδώ και δυο χρόνια, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μας λένε ότι όχι μόνο δε θα βγούμε από τα μνημόνια αλλά ότι υπογράψαμε και τέταρτο και συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο... Θα τους φέρουμε, λοιπόν, να ψηφίσουν τα μέτρα του "τέταρτου μνημονίου" που μας λένε ότι υπογράψαμε, ένα, ένα. Σαν το μαρτύριο της σταγόνας. Και με ονομαστικές ψηφοφορίες μάλιστα» είπε χαρακτηριστικά.

Επίθεση στον Στουρνάρα

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επιτέθηκε σε θεσμικούς παράγοντες, φωτογραφίζοντας τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας, Γιάννη Στουρνάρα, τονίζοντας ότι έχουν αποτύχει παταγωδώς στις προβλέψεις τους (ιδιωτικοποιήσεις, αγορές,συντάξεις) ενώ συνεχώς «ασκόπως πολιτικολογούν» ξεφεύγοντας από τον θεσμικό τους ρόλο.

Ο προϋπολογισμός του 2019 δε θα έχει μέτρα αλλά μόνο αντίμετρα

«Θυμάστε τη μεγάλη φασαρία με τα αντίμετρα; Τότε που όλο το παλιό κομματικό και μιντιακό σύστημα προσπαθούσε να πείσει τον λαό για τη μεγάλη συμφορά που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και για το ότι δεν υπάρχουν αντίμετρα παρά μόνο μέτρα; Και τώρα οι έρμοι θα βρεθούν με ένα προϋπολογισμό που δε θα υπάρχουν μέτρα παρά μόνο αντίμετρα...», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Άνοιγμα στο ΚΙ.ΝΑΛ

Αναφερόμενος στην σοσιαλδημοκρατία τόνισε πως «έχει έρθει η ώρα της μεγάλης απόφασης.Ή θα συνεχίσουν την συντηρητική τους μετάλλαξη και άρα θα γίνουν χαλάκι για την άνοδο της ακροδεξιάς. Ή θα τιμήσουν τις ιστορικές τους ρίζες και θα δώσουν τη μάχη στο πλάι των προοδευτικών δυνάμεων» πετώντας σαφώς το γάντι προς το ΚΙ.ΝΑΛ και συγκεκριμένα προς την Φώφη Γεννηματά.

Αυτοδιοικητικές εκλογές

Τέλος, όσον αφορά τις Περιφέρειες, τόνισε πως «μέσα στον Νοέμβρη θα καταλήξουμε μετά από σχετική συνεδρίαση και της ΚΕ στους υποψηφίους που θα στηρίξουμε» ενώ για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως οι δύο πόλοι είναι η Ελλάδα ως «ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου» ή η «Ελλάδα των off shore».

Έμμεση απάντηση στον Καμμένο

«Η Ελλάδα επιδιώκει και έχει πετύχει σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού με τις μεγάλες δυνάμεις της περιοχής και του κόσμου μας, δεν αναζητά, όμως, προστάτες» τόνισε ο πρωθυπουργός απαντώντας έμμεσα στο plan Β του Καμμένου αλλά και στην πρότασή του για την αύξηση των αμερικανικών βάσεων στην χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα