Τσίπρας: Κάλεσμα συμπόρευσης και επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να σταθεί μόνος, απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και στην άκρα δεξιά, αλλά ως προμετωπίδα σε ένα τολμηρό κάλεσμα συμπόρευσης, συμπαράταξης, συνεργασίας χωρίς ηγεμονισμός απέναντι στον ακραίο φιλελευθερισμό» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΚΕ στο ξενοδοχείο Caravel.

«Το κάλεσμα προς τις προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να είναι «Τολμηρό

κάλεσμα συμπόρευσης, συμπαράταξης και συνεργασίας. Χωρίς ηγεμονισμούς και χωρίς αποκλεισμούς. Για να βάλουμε φρένο στις δυνάμεις του σκότους. Για να παλέψουμε από κοινού για μια Ευρώπη περισσότερης δημοκρατίας και κοινωνικής προστασίας. Έναν προοδευτικό πόλο για τους πολλούς απέναντι στην ελίτ».

«Πιο ωμό και σκληρό το μνημόνιο της ΝΔ»

Σφοδρή επίθεση προς την ΝΔ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΝΔ.
Αναφερόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως η ΝΔ «έχει πρόγραμμα αλλά πρόκειται «για μνημόνιο, ελληνικής εμπνεύσεως αλλά πιο σκληρό και πιο ωμό».

Θύμισε την ατάκα του Γεωργιάδη ότι «η τρόικα μας κλέβει την δόξα». Μίλησε για προπαγάνδα της ΝΔ, κατηγορώντας την ότι είναι έτοιμο το ασφαλιστικό Πινοσέτ, «κρύβοντας επιμελώς ότι όπου εφαρμόστηκε είχε ανεπιτυχή αποτελέσματα», την άρνηση του Κυριάκο Μητσοτάκη στην εφαρμογή συλλογικών διαπραγματεύσεων, στην αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά και την επαναφορά του κώδικα προσλήψεων αποχωρήσεων πάλι στο 1 προς 5.

«Όσο και να ψάξετε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρείτε offshore και μαύρα ταμεία»

«Όσο κι αν ψάξει κανείς, δεν θα βρει στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μαύρα ταμεία, ούτε παράνομο πλουτισμό στελεχών του, ούτε offshore με άγνωστους χρηματοδότες, ούτε ταυτίσεις με τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέροντας πως στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της χώρα το κόμμα του πορεύτηκε με εντιμότητα.

«Ο Μητσοτάκης έχει ξαφνικό πόνο για τα πρωτογενή πλεονάσματα»

Ο Μητσοτάκης έχει ξαφνικό πόνο για τα πρωτογενή πλεονάσματα όταν το ίδιο του το κόμμα είχε συμφωνήσει για πλεονάσματα 4,5» τόνισε ο πρωθυπουργός, καλώντας όπως είπε την αξιωματική αντιπολίτευση να συμφωνήσουν μαζί σε μία κοινή θέση απέναντι στους εταίρους για την ανάγκη περεταίρω μείωσης τους αλλά να βρουν και κοινό τόπο για την απόδοση του πλεονάσματα.
«Σε κάτι τέτοιο προφανώς δεν θα συμφωνήσουν» τόνισε καθώς όπως είπε η «ΝΔ θεωρεί σπατάλη της στήριξη του κοινωνικού κράτους και τις προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία».

Από επιλογή η ΝΔ ταυτίστηκε με την ακροδεξιά

Με σκληρά λόγια απάντησε στην Νέα Δημοκρατία, με φόντο την Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας πως «από άποψη επέλεξαν να σβήσουν το παρελθόν της μετριοπάθειας και της ευρωπαϊκής προσήλωσης της παράταξης τους και να γίνουν μια κακόγουστη μίμηση νεοδεξιών προτύπων τύπου Όρμπαν».

Παρομοίασε τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά με «σκιώδη» πρόεδρο «που μαζί με τον αντιπρόεδρο του ρίχνουν νερό στο μύλο του εθνικισμού και αυτός σώπαινε καθώς έκανε από άποψη γιατί η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη αποτελεί υβρίδιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού και ακραίας δεξιάς».

Keywords
Τυχαία Θέματα