Τσίπρας-Γιούνκερ: Η πιο καθαρή έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια πριν το τέλος του καλοκαιριού

Για καθαρή έξοδο απο τα προγράμματα λιτότητας χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης μίλησε ο πρωθυπουρηός Αλέξης Τσίπρας στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ακόμα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι χώρα είναι κοντά στην οριστική ρύθμιση για το χρέος.

Στις προοπτικές της Ελλάδας

για την μεταμνημονιακή εποχή αναφέρθηκε ο πρωθυποργός στο πλαίσιο της συνάντησης του με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο. "Το διαβατήριο για την έξοδο δεν είναι άλλο από την υπεραπόδοση της οικονομίας. Αποκαταστάθηκε η χαμένη αξιοπιστία της χώρας" είπε ο πρωθυπουργος και πρόσθεσε: " Έχουμε υπερβεί τους στόχους, έχουμε το υψηλότερο πλεόνασμα στην Ευρώπη και αυτό προδικάζει με ασφάλεια την επίτευξη των στόχων για το 2018-2019. Αυτό είναι ένα επίτευγμα του ελληνικού λαού και συνεχίζουμε με ευαισθησία σε μια οικονομική ισορροπία όχι για να προστεθούν μέτρα αλλά να αφαιρεθούν κάποια και δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη".

Από την πλευρά του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα γίνει μια κανονική χώρα πριν το τέλος του καλοκαιριού. Θα είναι το τέλος του τρίτου και τελευταίου προγτράμματος. Μαζί θα κλείσουμε αυτή τη σελίδα". Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε ότι θα πρέπει και η Ελλάδα να τηρήσει το πρόγραμμα με βάση τις δεσμεύσεις της και δήλωσε ικανοποιημένος για τις επιδόσεις που έχουν επιτευχθεί με τις θυσίες των Ελλήνων. "Δεν ήμουν ποτέ φανατικός οπαδός της τυφλής και άκαμπτης λιτότητας. Θέλουμε η έξοδος της χώρας να είναι σαφής και καθαρή". Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι " και εμείς δουλελύουμε για είναι σαφής και καθαρή η έξοδος μετά από οχτώ χρόνια, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην επιστρέψει η Ελλάδα στο πλαίσιο που βρίσκονται και οι άλλες ευρωπαικές χώρες.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε χωρίς να το κατονομάσει και το ΔΝΤ λέγοντας ότι υπήρχαν υπερβολικά υψηλές απαιτήσεις και προανήγγειλε ότι τώρα η κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει τος συμβουλές για περισσότερη λιτότητα αλλα θα ελαφρύνει τα βάρη για αν δοθεί ώθηση στην αναπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα