Τσίπρας: Έχετε φάει και τα πόμολα με τον ορυμαγδό παράνομων αναθέσεων

Εφ όλης της ύλης επίθεση Τσίπρα στη Βουλή με επίκεντρο την πανδημία και αιχμηρές αναφορές σε κυβερνητικά στελέχη για απευθείας αναθέσεις και «ανήθικους» κατά παρέκκλιση εμβολιασμούς γαλάζιων στελεχών.

«Η συνολική διαχείριση της πανδημίας είναι μια μεγάλη αποτυχία» είπε ο Αλεξης Τσίπρας στη Βουλή,

καλώντας την κυβέρνηση να αναρωτηθεί τι έχει κάνει λάθος και να προσπαθήσει να αλλάξει το μοντέλο γιατί τα πράγματα θα χειροτερέψουν.

«Είμαστε 12 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας και στην Ελλάδα διανύουμε τον πέμπτο μηνά lockdown με κλειστή οικονομία, κλειστά σχολεία και νοσοκομεία στο κόκκινο» είπε ο Α. Τσίπρας κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει κουράσει τον ελληνικό λαό, επειδή δεν επιδεικνύει σοβαρότητα.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει την πανδημία ως ευκαιρία για να οργανώσει ένα «πλιατσικο στα δημοσιά ταμεία με φάμπρικα αναθέσεων σε ολο το δημόσιο», μιλώντας για παράνομες απευθείας αναθέσεις κυβερνητικών στελεχών, όπως της Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου.

«Θα βάλατε φρένο σε αυτή την κυρία;.. Έχετε φάει και τα πόμολα με τον ορυμαγδό παράνομων αναθέσεων», είπε ο Α. Τσίπρας.

Έκανε επίσης λόγο για «ανηθικότητα» του γαλάζιου κομματικού κράτους στους κατά παρέκκλιση εμβολιασμούς, τονίζοντας ότι άλλο να κάνει μια κυβέρνηση λάθος στη προσπάθεια και άλλο να επιδεικνύει ανηθικότητα.

Άσκησε κριτική γιατί δεν έχουν επιταχθεί ιδιωτικές κλινικές εκφράζοντας φόβους ότι μπορεί στο μέλλον να φθάσουμε στο σημείο οι γιατροί να επιλέγουν ασθενείς για να μπουν στις ΜΕΘ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει κάνει εμπορικό προϊόν την αξία του εμβολιασμού. «Είμαστε ακόμη στο 3 τοις εκατό, το εμβόλιο αργεί γιατί τα έχει κάνει θάλασσα η ΕΕ» είπε ο Α. Τσίπρας

Κατηγόρησε επίσης τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου ότι λέει ψέματα στην γραπτή του απάντηση προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι κατά τη διάρκεια επίσκεψης του πρωθυπουργού στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ στην Ικαρία δεν υφίσταται νόμος για τις συναθροίσεις σε οικίες, καταθέτοντας αντίστοιχο ΦΕΚ της συγκεκριμένης περιόδου και κάνοντας λόγο για καραμπινάτη παραβίαση που έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας για το νομοσχέδιο τέλος έκανε λόγο για νομοσχέδιο που προδίδει ένα χυδαίο πελατειακό κράτος και κυβέρνηση οικοπεδοφάγων με εξυπηρετήσεις ενάντια στο φυσικό περιβάλλον.

Ο A. Τσίπρας συνέδεσε δε την τροπολογία που δίνει παράταση στην κατεδάφιση αυθαιρέτων με ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού από πλευράς κυβέρνησης διερωτώμενος αν η ρύθμιση σχετίζεται με εκλογές προκειμένου το Μέγαρο Μαξίμου «να αποφύγει το τσουνάμι που έρχεται».

Άδωνις Γεωργιάδης σε Τσίπρα: Η λέξη Κουφοντίνας δεν βγήκε από τα άλαλα χείλη του

«Η χώρα κρατήθηκε όρθια και είναι χώρα πρότυπο για την πανδημία» απάντησε ο Α. Γεωργιάδης κάνοντας λόγο για συλλογική επιτυχία που δεν μπορεί να ακυρώσει ο Α. Τσίπρας για μικροκομματικούς λόγους.

Εκτίμησε δε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν είχε να πει τίποτα για την υπόθεση Κουφοντινα γιατί κατάλαβε την πολιτική ζημια που έκαναν δηλώσεις στελεχών του σαν τον. κ Δρίτσα «αρχισε να χτυπάει τη Σ. Νικολάου».

«Θα πιει το πολιτικό ποτήρι μέχρι τέλους για να μας πει τι ρόλο παίζουν αυτοί που κατεβάζουν τον κόσμο στους δρόμους κρατώντας πανό «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» είπε ο Α. Γεωργιαδης.

Αναφορικά με τη ρύθμιση των αυθαιρέτων ο. Α. Γεωργιάδης δεσμεύθηκε να πάρει πίσω την τροπολογία αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει και πει να συνεχιστούν οι κατεδαφίσεις «Πέντε χρόνια πρωθυπουργός ήταν ο Τσίπρας, γιατί δεν τα κατεδάφιζε; Γιατί είστε υποκριτές και ψεύτες. Αν η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις, να μας το πείτε για να επανεξετάσουμε την τροπολογία».

Keywords
Τυχαία Θέματα