Τσιόδρας: Ξεκινάμε εισηγήσεις για χαλάρωση μέτρων - Τι είπε για σχολεία

Άρση μέτρων μετά την καραντίνα και την απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού: Ειδική αναφορά έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας σχετικά με το θάνατο του 35χρονου από κορονοϊό στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι δυστυχώς καταγράφονται θάνατοι και σε νέους που δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα. Ανακοίνωσε ακόμη ότι ξεκινούν συνεδριάσεις της επιτροπής που θα εισηγηθεί στην πολιτική ηγεσία σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, πάντα με γνώμονα τη δημόσια υγεία.

Εκτός

από αναφορά σε επικείμενα μέτρα χαλάρωσης, ειδική αναφορά έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας σχετικά με το θάνατο του 35χρονου από κορονοϊό στην Ελλάδα , επισημαίνοντας ότι δυστυχώς καταγράφονται θάνατοι και σε νέους που δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα. Ανακοίνωσε ακόμη ότι ξεκινούν συνεδριάσεις της επιτροπής που θα εισηγηθεί στην πολιτική ηγεσία σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, πάντα με γνώμονα τη δημόσια υγεία.

«Μας αγγίζουν πολύ αυτές οι περιπτώσεις σε νέους ανθρώπους χωρίς υποκείμενο νόσημα», σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Ένα από τα σημαντικά μηνύματα παραμένει η επαγρύπνηση για να μην εκθέσουμε σε κίνδυνο τους αγαπημένους μας, σημείωσε.

Έφερε ως παράδειγμα τον έρπη, που σε ορισμένες περιπτώσεις προκαλεί εγκεφαλίτιδα, εκμεταλλευόμενος κάποιες “πίσω πόρτες” του οργανισμού. Επίσης, ανέφερε ότι κάποιοι σοβαρά ασθενείς που δεν εμφανίζουν δύσπνοια παρότι έχουν έλλειψη οξυγόνου, αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Γι’ αυτό πρέπει να συμβουλευόμαστε τους γιατρούς, υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας.

«Να ζητήσω και μια μικρή συγνώμη. Γιατί πολλές φορές με αυτά που ανακοινώνω, αισθανόμαστε θλίψη», είπε ο ίδιος.

Έρχεται χαλάρωση των μέτρων

Εξακολουθούμε να πηγαίνουμε καλά. Οφείλεται στα μέτρα και στην υπευθυνότητα όλων. Μας δίνει περιθώριο χαλάρωσης των μέτρων που θα γίνει σταδιακά και προσεκτικά, είπε ο κ. Τσιόδρας.

Ανακοίνωσε δε, ότι ξεκινούν συνεδριάσεις της επιτροπής που θα εισηγηθεί χαλάρωση των μέτρων, πάντα σταδιακά και προσεκτικά. «Θα προσαρμόζουμε τα μέτρα ανάλογα με την ένταση της πανδημίας. Γι’ αυτό είναι σημαντική η επιδημιολογική απεικόνιση για τα μέτρα που θα λαμβάνονται», είπε ο κ.Τσιόδρας.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η ελεγχόμενη χαλάρωση των μέτρων, όπως ενημέρωσε ο κ. Τσιόδρας. Σχετικά με τα σχολεία, η επιτροπή θα εισηγηθεί με γνώμονα τη δημόσια υγεία, πρόσθεσε, αναφερόμενος και στην υγεία των γονιών και των δασκάλων. Σημείωσε δε, ότι οι μαθητές δεν είναι στις ευάλωτες ομάδες.

Καθοριστική στην επόμενη φάση θα είναι από όλους η επιτήρηση της υγείας μας και η σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις από τον Σωτήρη Τσιόδρα στο βίντεο που ακολουθεί:

Διαβάστε επίσης:

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Ανακοινώνει την άρση των περιοριστικών μέτρων

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Με συνταγή Πάσχα και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς - Ποια μέτρα θα ισχύσουν (vid)

Κορονοϊός Ελλάδα: Κατέληξε σήμερα ο νεότερος και ο γηραιότερος ασθενής

Keywords
Τυχαία Θέματα