Τσιόδρας: Απίθανο να μην φτάσει στην Ελλάδα ο νέος κοροναϊός (video)

Για τις πιθανότητες να έχουμε κρούσμα του νέου κοροναϊού και στην Ελλάδα, μίλησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Σωτήρης Τσιόδρας.

«Θα είναι απίθανο να μην φτάσει στην Ελλάδα  ο κορονοϊός», ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας

συνέχισε: «Είμαστε σε επαγρύπνηση. Οπωσδήποτε πρέπει να βασιζόμαστε στα επιστημονικά δεδομένα. Αυτήν την στιγμή το επίκεντρο της επιδημίας, το 99% των περιστατικών είναι στην Κίνα. Όλος ο αγώνας μας και η ανησυχία μας είναι να «πιάσουμε» το περιστατικό που θα έρθει στην Ελλάδα έγκαιρα. Να το διαγνώσουμε και να το απομονώσουμε για να διακοπεί η αλυσίδα μετάδοσης».

Σε ό,τι αφορά στο εμβόλιο για τον κορονοϊό επεσήμανε πως στο καλύτερο σενάριο θα είναι έτοιμο σε 4-6 μήνες.

Στο «Σωτηρία» οι Έλληνες που επέστρεψαν από την Ουχάν

Για 14 ημέρες το ζευγάρι των Ελλήνων επιχειρηματιών που βρισκόταν μέχρι πρότινος στην Ουχάν θα μείνει σε εθελούσια και προληπτική καραντίνα στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Οι δύο Έλληνες μεταφέρθηκαν το απόγευμα της Κυριακής από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Πήραν άδεια για επαναπατρισμό αφού πρώτα το τεστ που έκαναν για τον κοροναϊό στην πόλη Ουχάν βγήκε αρνητικό.

Έτσι οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν μαζί με Βρετανούς και άλλους πολίτες χωρών της ΕΕ, σε ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο.

Αρχικά έφτασαν στο Λονδίνο και στη συνέχεια οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν σε στρατιωτικό αεροπλάνο, με προορισμό τη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη.

Ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας τους παρέλαβε και οι δυο τους επιβιβάστηκαν σε ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο στη συνέχεια προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί, 2.478 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, 108 νεκροί σε μία ημέρα

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχει επαληθευτεί με εργαστηριακές εξετάσεις ότι προσβλήθηκαν από τον νέο ιό ανήλθε σε 42.638, πάντα κατά τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Οι 103 θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, ενώ από έναν ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές στο Πεκίνο, στην Τιαντζίν, στη Χεϊλονγκτζιάνγκ, στην Ανχούι και στη Χενάν.

Συνολικά 3.996 ασθενείς έχουν ανανήψει και έχουν λάβει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, εκ των οποίων 716 χθες Δευτέρα, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Σύμφωνα με την επαρχιακή επιτροπή υγείας στη Χουμπέι, είχαν επιβεβαιωθεί ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας συνολικά 31.728 κρούσματα της επιδημίας που προκαλεί ο 2019-nCoV και 974 θάνατοι στη Χουμπέι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της επαρχιακής επιτροπής, ο δείκτης θνησιμότητας του ιού ανέρχεται σε 3,07%.

Keywords
Τυχαία Θέματα