Τροπολογία για την οριστική παραχώρηση στο δήμο Πατρέων του θαλάσσιου μετώπου

Τροπολογία για την οριστική παραχώρηση στο δήμο Πατρέων του θαλάσσιου μετώπου

Στον δήμο παραχωρείται οριστικά το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας, με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και πρόκειται να ψηφιστεί άμεσα.

Με την ψήφιση της τροπολογίας ολοκληρώνεται η διαδικασία οριστικής παραχώρησης του θαλάσσιου μετώπου στο δήμο Πατρέων και ικανοποιείται, μετά από πολύχρονες προσπάθειες, αγώνες και κινητοποιήσεις, το δίκαιο αίτημα για την απόδοσή του στους πολίτες της

Πάτρας.

Το θαλάσσιο μέτωπο παραδίδεται στην πόλη, άνευ τιμήματος, για 99 χρόνια ενώ δίνεται και μια προθεσμία 5 ετών στον δήμο προκειμένου να ολοκληρώσει τις διαδικασίες με τα κτίρια που υπάρχουν εντός του υπό παραχώρηση οικοπέδου.

Με τις προτεινόμενες διατάξεις αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της ύπαρξης κτιριακών και λιμενικών κατασκευών και εγκαταστάσεων, που κατασκευάστηκαν με μη νόμιμο τρόπο από φορείς του δημοσίου εντός της αποχαρακτηρισμένης χερσαίας ζώνης λιμένα, η οποία παραχωρείται στον δήμο. Το σχετικό άρθρο αφορά στα καταστήματα της Ηρώων Πολυτεχνείου και οι συγκεκριμένες διατάξεις κρίνονται απαραίτητες προκειμένου ο δήμος να μπορεί να νομιμοποιήσει έργα και κατασκευές που έχουν εκτελεσθεί στο παρελθόν μη νόμιμα, και στη συνέχεια να συντηρήσει και να αναπλάσει το θαλάσσιο μέτωπο προς το συμφέρον των δημοτών του.

Επίσης ο δήμος υπεισέρχεται πλέον και στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΝΟΠ, και καθίσταται διάδοχος προηγούμενης σύμβασης που είχε ο όμιλος με τον ΟΛΠΑ από το 2000. Η σύμβαση προτείνεται να παραμείνει σε ισχύ μέχρι τη λήξη της, με δυνατότητα παράτασης αυτής μετά το συμβατικό χρόνο λήξης, για τη εξυπηρέτηση των καταστατικών σκοπών του ΝΟΠ. Μετά τη συμβατική λήξη της παραχώρησης αυτή μπορεί να παραταθεί με νέα συμφωνία μεταξύ του Δήμου και του ΝΟΠ. Η ρύθμιση προωθείται με το επιχείρημα ότι ο ΝΟΠ είναι ένα από τα αρχαιότερα ναυταθλητικά σωματεία της χώρας από το οποίο έχουν αναδειχθεί πληθώρα αθλητών του υγρού στίβου με διεθνείς διακρίσεις και έχει συνεισφέρει οικονομικά στην κατασκευή του κολυμβητηρίου, οι δε σκοποί του είναι, αναμφισβήτητα, άρρηκτα συνδεδεμένοι με το υγρό στοιχείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα